honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
A logisztikai rendszer működésével ismerkedtek a vezető altisztek
Az MH Logisztikai Központ (MH LK) Hadfelszerelés Vizsgáló Osztály táborfalvai részlegéhez, valamint az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) táborfalvai bázisparancsnokságára látogattak az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam hallgatói. A képzésen részt vevő tizenkét vezető altiszt a Magyar Honvédség logisztikai rendszerének működéséről kapott tájékoztatást.


Az előadássorozatot Kelemen Károly őrnagy, a Kihelyezett Személyi Felszerelési Raktár parancsnoka nyitotta meg az MH Anyagellátó Raktárbázis táborfalvai bázisparancsnokságán.

Ezután a helyőrség vezénylőzászlósa, Ernszt József törzszászlós arról beszélt, hogy egy helyőrségparancsnok milyen elvárásokat támaszt egy vezető altiszttel szemben. Ezt követően a más katonai szervezetek vezető altisztjeivel való együttműködési lehetőségekről beszélt, kiemelve az MH ARB táborfalvai bázisának meghatározó szerepét a Magyar Honvédség logisztikai rendszerében.

Az MH Logisztikai Központ (MH LK) egy másik alárendelt katonai szervezete, az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) képviseletében Szakter Attila zászlós volt jelen a rendezvényen, aki az alakulat táborfalvai Közlekedési Anyagtároló és Kiképző Részlegének tevékenységi körét mutatta be.A tanfolyam hallgatói az előadások után szemügyre vehették az MH ARB kihelyezett személyi felszerelés raktárát. Itt az önkéntes területvédelmi tartalékosok ruházati ellátásának folyamatáról informálódtak.

A tanfolyam altisztjeit az MH LK Hadfelszerelés Vizsgáló Osztály objektumában Lajosbányai István alezredes, az osztály parancsnoka köszöntötte. Ezt követően Szakács Ákos őrnagy, mérnök főtiszt tartotta meg előadását a fegyverzeti ellátás helyzetéről, a fegyverbevizsgálási feladatokról. Az altisztek megtekintették a ballisztikai labort, és bemutatták nekik az elmúlt időszakban, a Magyar Honvédségben rendszeresített egyéni lőfegyvereket is. Szakács őrnagy koordinálásával lehetőség volt bizonyos lőfegyverek kipróbálására, az erre a célra alkalmas lőtéren.A Vezető Altiszti Tanfolyam látogatása az MH Logisztikai Központnál ezzel még nem ért véget. December 6-án a következő állomás Budapesten az MH Anyagellátó Raktárbázis Lehel utcai bázisparancsnoksága lesz, ahol a tanfolyam hallgatói további ismereteket szereznek többek között például az élelmezési és ruházati ellátásról, illetve a minőségbiztosításról.

Fotó: Sári Zsolt törzszászlós és a szerző felvétele
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
Website Security Test