honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Elvégezték a katonai igazgatási tanfolyamot
Tizenhatan végezték el sikeresen a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség ötnapos katonai igazgatási szaktanfolyamát november 27. és december 1. között. A résztvevők a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában vették át az eredményes részvételt igazoló okleveleket Zsiga Tamás dandártábornoktól.


„Az egyhetes képzés alatt olyan elméleti és gyakorlati tudást kaptak a résztvevők, amely elengedhetetlenül szükséges azoknak, akik ezen a területen dolgoznak. Az elméleti foglalkozások témakörei a katonai igazgatás összes területét érintették″ − árulta el a honvedelem.hu érdeklődésére Vanyur Tibor ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség Katonai Igazgatási és Toborzó Osztály osztályvezetője. A tanfolyam szakmai felelőse hozzátette: többek között szó esett a hadkiegészítés jogszabályi hátteréről, a gazdasági és anyagi szolgáltatások kijelölésével és igénybevételével kapcsolatos feladatokról, az önkéntes tartalékos rendszerről, az ügyfélszolgálati rendszerről, a hadköteles-nyilvántartás vezetéséről, valamint a hadkiegészítési feladatok során felmerülő feladatokról.

A sikeres együttműködés érdekében a képzést a katonai igazgatási szakbeosztást betöltő munkatársak mellett személyügyesek és hadműveleti szakemberek is elvégezték.A szakmai tanfolyam zárónapján a résztvevők írásban adtak számot megszerzett tudásukról. A képzés sikeres elvégzését a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség oklevéllel igazolta, amelyet Zsiga Tamás dandártábornok, csoportfőnök adott át a résztvevőknek. „Bízom benne, hogy az elméletben elsajátított tudásukat gyakorlatban is ilyen remekül tudják majd alkalmazni. A tanfolyam elvégzése még nem elegendő az állandó felkészültséghez, hiszen ez a szakterület folyamatosan változik, ismereteiket mindig tovább kell fejleszteniük. Szeretném megköszönni a vendégelőadók segítségét, a szervezők kitartó munkáját és a résztvevők elszántságát. Gratulálok!” − mondta a dandártábornok.

Fotó: Tischler Zoltán
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
Website Security Test