honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Telt ház a karácsonyi koncerten
Óriási sikere volt az MH Központi Zenekar karácsonyi koncertjének december 4-én, hétfőn este Budapesten, a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központ színháztermében.


A siker borítékolható volt, ugyanis a jegyek már november közepén elfogytak. A hangverseny a közönséget az első felvonásban a komolyzene világába, míg a második részben a könnyedebb muzsika világába repítette. Az est „idegenvezetője” Zelinka Tamás volt, aki a darabok között érdekes információkat mesélt el az adott zeneszerzőkről a megjelenteknek.

A hangversenyen közreműködött a XVII. kerületi Gregor József Általános Iskola gyermekkórusa − Szabó Ágnes vezetésével −, akik a Mindenki című Oscar-díjas magyar rövidfilmben hallható dalt is elénekelték. A koncert díszvendége pedig az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, Balázs Árpád volt, aki az idén ünnepli nyolcvanadik születésnapját.Sárosi Péter százados, az MH Központi Zenekar zenekarvezetője a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: az ilyen koncertekkel szeretnék megmutatni a társadalomnak, hogy a katonák az alapfeladataikon túl mikre képesek még. Hozzátette: kellenek ezek a „meghitt pillanatok”, amikor a Magyar Honvédség együtt ünnepelhet az emberekkel.

Az est folyamán többek közt hallható volt Johann Sebastian Bach d-moll toccata és fúgája, Dmitrij Dmitrijevics Sosztakovics Ünnepi nyitánya, Rimszkij-Korszakov Polonaise-e, de felcsendültek könnyűzenei darabok is, mint például Tom Jones: Help yourself, H. Martin−R. Blane: Have Yourself a Merry Little Christmas, valamint Mariah Carey−Walter Afanasieff: All I want for Christmas című dala is.

A koncerten felváltva vezényelt Kovács Tibor alezredes és Szabó Imre őrnagy.Fotó: Tóth László
Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Az MH Központi Zenekar karácsonyi koncertje
Az MH Központi Zenekar karácsonyi koncertje / 1 Az MH Központi Zenekar karácsonyi koncertje / 2 Az MH Központi Zenekar karácsonyi koncertje / 3 Az MH Központi Zenekar karácsonyi koncertje / 4
Az MH Központi Zenekar karácsonyi koncertje / 5 Az MH Központi Zenekar karácsonyi koncertje / 6 Az MH Központi Zenekar karácsonyi koncertje / 7
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
Website Security Test