honvedelem.hu
Jubileumi adventi hangverseny Székesfehérváron
Huszonötödik alkalommal rendezte meg adventi hangversenyét az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Székesfehérváron, a Szent István-bazilikában, advent első vasárnapján.


A hangverseny a katonai szervezet és a Székesfehérvári Egyházmegye közös rendezvénye, amely a város kulturális életének egyik kiemelkedő eseménye. Az ünnepi koncertet megtisztelte jelenlétével Spányi Antal, a székesfehérvári egyházmegye megyéspüspöke, Huszár János altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, valamint Székesfehérvár Megyei Jogú Város, illetve a Fejér Megyei Közgyűlés, a történelmi egyházak, a fegyveres testületek és a társadalmi szervezetek képviselői. A meghívott vendégeken túl több száz érdeklődő látogatott el a hangversenyre.Spányi Antal megyéspüspök beszédében megosztotta az adventtel kapcsolatos gondolatait, és megemlékezett az ünnep idején családjuktól távol szolgálatot teljesítő katonáinkról is.

A hangverseny ünnepi hangulatához a Fricsay-díjas Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar mellett több művész is hozzájárult. A Prima Primissima-díjas Honvéd Férfikar mellett a műsorban közreműködtek Jónás Krisztina, Radics Éva, Alberto Gonzalez őrnagy énekesek, Riederauer Richárd karnagy, illetve Tóth Marcell zongoraművész. A hangverseny utolsó szakaszában a Kodály Zoltán Általános Iskola Kicsinyek Kórusa volt a főszereplő - Nyárs Annamária karnagy vezetésével.A koncert végén Ruff Tamás őrnagy, a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar karnagya köszönetet mondott a vendégeknek.Fotó: Dánielné Csiszár Nóra

Aktuális videók
2019. augusztus 16. 20:11
A légierő felkészült a budapesti bemutatóra
2019. augusztus 16. 18:20
Ünnepi állománygyűlés augusztus 20. alkalmából
2019. augusztus 15. 15:24
Fél nap alatt két éles riasztás
2019. augusztus 14. 17:28
Két fős csapat
2019. augusztus 06. 17:45
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat