honvedelem.hu
Ünnepi látogatások a határon
Sándor Tamás dandártábornok, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoka és Zentai László ezredes, az MH 54. Veszprém Radarezred parancsnoka adta át a honvédelmi miniszter ajándékcsomagjait karácsony alkalmából az Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben (MH AIAK) szolgáló katonáknak december 24-én.


Zentai László ezredes végigjárta az alkalmi kötelék összes alegységét és megköszönte az állomány feszes, követelmény szintű szolgálatellátását és ezzel együtt kihangsúlyozta a feladat fontosságát. Köszönetét fejezte ki a katonák családtagjainak is a biztos háttér megteremtéséért, amely az ünnepi időszakban még fontosabb a katonák feladatvégrehajtása szempontjából. Ezzel együtt kívánt az állománynak békés, boldog karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag boldog új évet. Zentai ezredes külön figyelmet szentelt saját alakulatának Hercegszántón, ahol Mits Norbert alezredes, és Turzó Lajos alezredes is látogatást tett az ünnep alkalmából.

December 24-én a tábori lelkészek ökumenikus istentiszteletet tartottak, majd az esti órákban meglátogatták a kerítés mellett szolgálatot teljesítő katonákat. Ajándékul vitték a betlehemi békeláng mellett a katonák számára terepszínű kötésben kiadott újszövetséget.A látogatások sora másnap is folytatódott, hiszen minden egyes katonai szervezet elöljárója köszöntötte katonáit az ünnepek alatt.

Szücs József ezredes, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK) parancsnoka, Nagy Gábor alezredes, az MH LVIK megbízott légi irányító központ parancsnoka valamint Szabó Ottó törzszászlós, az MH LVIK vezénylő zászlósa meglátogatta a bácsalmási határvédelmi bázison az MH AIAK feladatban szolgálatot teljesítő katonáikat. Szücs ezredes beszédében köszöntötte a katonákat, majd megköszönte az egész éves teljesítményüket, kiemelve a kimagasló szolgálatteljesítésüket. Ennek elismeréseként valamint a karácsony ünnepe kapcsán a parancsnoktól egy-egy zseblámpát kaptak ajándékba. Az otthon szolgálatot teljesítők - üdvözletük mellett - saját készítésű személyes ajándékokkal és süteményekkel lepték meg társaikat. A látogatás során megtekintették az állomány elhelyezési körleteit, ahol a katonák pihenhetnek és az edzőtermet, ahol hasznosan tölthetik szabadidejüket.Vokla János ezredes, az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnoka, és Gervai János főtörzszászlós, a szervezet vezénylő zászlósa Baján tett látogatást december 25-én. Az ezredes az ajándékozás mellett megköszönte a katonáknak, hogy a kisgyermekes katonatársak helyett vállalták a szolgálatot az ünnepek alatt.

Szilágyi Zsolt alezredes, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnoka együtt érkezett Csuka József alezredessel, az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ megbízott központparancsnokkal, aki a kerítés mellett éppen szolgálatban lévő katonáival találkozhatott.Deme László ezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnokhelyettese is meglátogatta a karácsonyi időszakban szolgálatot teljesítő katonáit. A tatai dandár nemcsak az MH KFOR-18 (Kosovo Force) és az MH IKBK-6 (Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens) külszolgálati felkészülésében vállal jelentős szerepet, de ahogy más katonai szervezetek, ő is kiveszi a részét hazánk déli határainak védelméből.

Fotók: a szerzők felvételei

Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Ünnepi látogatások a határon
Ünnepi látogatások a határon / 1 Ünnepi látogatások a határon / 2 Ünnepi látogatások a határon / 3 Ünnepi látogatások a határon / 4
Ünnepi látogatások a határon / 5 Ünnepi látogatások a határon / 6 Ünnepi látogatások a határon / 7 Ünnepi látogatások a határon / 8
Ünnepi látogatások a határon / 9 Ünnepi látogatások a határon / 10 Ünnepi látogatások a határon / 11 Ünnepi látogatások a határon / 12
Ünnepi látogatások a határon / 13 Ünnepi látogatások a határon / 14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat