honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Egy koszovói balesetben nyújtottak segítséget a magyar katonaorvosok
Súlyos kimenetelű, tucatnyi autót érintő közúti balesetnél segítettek az MH KFOR Kontingens 17. váltását meglátogató, a pristinai repülőtérre tartó magyar katonai küldöttség tagjai január 29-én, hétfőn.
A szakmai delegáció az új Role 1-es mobil sátorkomplexum szemrevételezése, egészségügyi és infrastrukturális véleményezése céljából tett látogatást a koszovói műveleti területen, s a repülőtérre indulás során kerültek forgalmi dugóba. Ennek előzménye egy nem sokkal korábban, az útszakaszon bekövetkezett súlyos közúti baleset volt.

A négytagú delegáció három orvosa - esküjükhöz híven - azonnal megkezdte a balesetben sérültjeinek ellátását, míg a magyar kontingens katonái - a helyszínen levő svájci katonai rendészek munkáját segítve - a forgalomszabályzó tevékenységben működtek közre. Az egészségügyi segítségnyújtásban dr. Fejes Zsolt ezredes, az MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Védelem-egészségügyi Stratégiai Tervező Osztály osztályvezetője; dr. Löcher Zsuzsanna alezredes, főorvos, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Egészségügyi Főnökség főnökhelyettese; és dr. Zsíros Éva százados, az MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Védelem-egészségügyi Stratégiai Tervező Osztály tisztje vett részt. A magyar katonaorvosok a koszovói nemzeti mentőszolgálat kiérkezéséig biztosították az elsődleges egészségügyi ellátást.

Fotó: dr. Fejes Zsolt ezredes

Aktuális videók
2018. augusztus 21. 16:09
A földön, a vízen és a levegőben
2018. augusztus 21. 14:41
A békét és a biztonságot szolgálják
2018. augusztus 20. 16:24
Oklevélátadó a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen
2018. augusztus 18. 15:50
A széllel harcoltak
2018. augusztus 18. 11:47
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat