honvedelem.hu
Megjelent a Honvéd Altiszti Folyóirat 2011/4. száma
A Zrínyi Média digitális könyvtárában szeptember 9-től elérhető a Honvéd Altiszti Folyóirat 2011/4. száma.

A lap Krónika rovata arról ad hírt, hogy Zsíros Tamás zászlóst az olaszországi HQ NR DC-ITA parancsnokságon a 2010. év legjobb altisztjének választották. A „Kitekintő” Kiképzők, vezetők és nevelők, altisztek az osztrák hadseregben címmel elemző írást közöl az ottani (és mindenkori) altisztek legfontosabb feladatairól. „Előbb nevelni, kiképezni a katonát és csak utána követelni!” – idézi a cikkíró Savoyai Jenőnek, a töröktől Magyarországot visszafoglaló csapatok nagy hadvezérének örökbecsű szavait.

A "Kiképzés-felkészítés" rovat egyik legérdekesebb cikke az úgynevezett kríziskommunikációval foglalkozik. Egyebek mellett megtudhatjuk belőle, hogy az életesemények „negatív listáján” a házastárs halála 100, a válás 75, a különélés 65 százalékos stresszértéket képvisel. A börtön 63 százalékkal csak ezek után következik.

Az „Életmód” rovat már a harmadik folytatását közli A fizikai képességek fejlesztését szolgáló edzésprogramok című írásnak, amely altisztek számára nyújt hasznos segítséget a fittségi követelmények teljesítéséhez. A Magyar Honvédség tehetségkutató pályázatának vers- és prózamondó kategóriás első helyezettjét, Lengyel Anna főtörzsőrmestert a "Kultúra" rovat mutatja be. A „Visszatekintő” Egy horvát író a Ludovikán címmel, Miroslav Krlezsáról és budapesti szobrának felavatásáról közöl cikket, akit ludovikásként még Krlezsa Frigyesnek hívtak.Aktuális videók
2019. július 18. 21:41
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat