Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dr. Maróth Gáspár

2021. október 22. 16:28
Panzerhaubitze 2000_Tündi

Dr. Maróth Gáspár: elkezdődhet az önjáró lövegek gyártása a honvédség számára

2022. január 26. 14:29

Lefolytatta a 2018 decemberében megrendelt Panzerhaubitze 2000-es típusú, önjáró tarackágyúk első, úgynevezett referenciapéldányának átvételi eljárását a Magyar Honvédség - közölte a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos január 26-án, szerdán az MTI-vel.

IMG_0147

Elindult a hazai fegyverfejlesztés második fázisa

2022. január 11. 16:45

Két tanintézménnyel is együttműködési megállapodást kötött az MH Modernizációs Intézet január 11-én, kedden, Budapesten. Az évek óta tartó közös munkát megerősítő egyezmény fontosságát méltatva dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott, hogy a magyar fegyvercsalád fejlesztésének szüksége van a fiatalok jelentette új erőforrásokra.

Panelbeszélgetés Mali KLAC1931

A Takuba-misszió háttere

2022. január 10. 21:40

„Fokozottan ügyelünk arra, hogy erre a területre csak a valóban legjobban felkészített katonák menjenek” - mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka azon a beszélgetésen, amit a Magyar Honvédség új, Maliban zajló missziós szerepvállalása kapcsán rendeztek a Mathias Corvinus Collegiumban, január 10-én, hétfőn.

Kratochvil_index

Élményszerűbb, barátságosabb oktatás a cél

2022. január 7. 17:51

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának és Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos debreceni látogatásának kiemelt pontja volt a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium diákjaival való találkozás. A kötetlen fórumbeszélgetésen a növendékek elmondhatták élményeiket, tapasztalataikat, javaslataikat és véleményüket a honvédelmi oktatásról.

Debrecen_index

Kézzelfogható eredmény

2022. január 7. 17:47

Dandár- és ezredfutással indult dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy debreceni látogatása. Ezt követően a Magyar Honvédség parancsnoka és Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos közösen keresték fel azt a mobil katonai lőkonténert, amelynek csapatpróbája a napokban kezdődött meg.

MHPK_es_KOB_ur_latogatasa_Debrecenben_20220107_19 copy

Legyetek büszkék magatokra!

2022. január 7. 16:26

Kötetlen fórumbeszélgetésen kérte ki a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékeinek véleményét dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy január 7-én, pénteken, Debrecenben. A Magyar Honvédség parancsnoka elmondta: az a cél, hogy a diákok tanulmányaik mellett jól is érezzék magukat, és büszkék legyenek arra, hogy honvéd kadétok.

MHPK_es_KOB_ur_latogatasa_Debrecenben_20220107_06 copy

Parancsnoki látogatás Debrecenben

2022. január 7. 16:22

Debrecenbe, az MH 5. Bocskai István Lövészdandárhoz és az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezredhez látogatott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy január 7-én, pénteken. A Magyar Honvédség parancsnoka – immár hagyományosan - a Kossuth laktanyában szolgáló katonákkal közös futással kezdte programját. A napindító testmozgást követő parancsnoki értekezlet után bemutatkozott a hazai fejlesztésű, egyedülálló mobil katonai lőkonténer is.

gripen

A legkorszerűbb légiharc-rakétákkal bővül a Magyar Honvédség Gripen harci gépeinek fegyverzete

2021. december 20. 21:40

IRIS-T típusú, kis hatótávolságú légiharc-rakétákat vásárol Gripen harci repülőgépei számára a Magyar Honvédség - jelentette be a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos. A szerződést december 17-én, pénteken írták alá a gyártó német Diehl céggel.

Libanon_kapott_PK (17)_BORÍTÓ

Az ENSZ libanoni békefenntartó missziójában fogadták a Magyar Honvédség parancsnokát

2021. december 19. 22:48

Stefano Del Col vezérőrnagy, az ENSZ libanoni békefenntartó missziójának (UNIFIL) parancsnoka fogadta Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot Bejrútban. A látogatás során a Magyar Honvédség parancsnoka állománygyűlést is tartott a UNIFIL misszióban szolgáló magyar katonáknak.

Mali_képek (7)

Maliban szolgáló katonákat látogatott meg a Magyar Honvédség parancsnoka

2021. december 19. 16:17

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoka a látogatás során egyeztetett az ENSZ békefenntartó misszió (MINUSMA) megbízott parancsnokával, valamint ellátogatott az EUTM Mali Missziójának bázisára is Bamakoba. A látogatáson részt vett dr. Maróth Gáspár, védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos is.