Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dr. Maróth Gáspár

2021. október 22. 16:28
jobb alsó

Hazánk az európai haditechnikai fejlesztés központjában

2022. április 25. 20:25

Rendkívül impresszívnek nevezte dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, nemzeti fegyverzeti igazgató azt a technikai képességbemutatót, amely során egy Gidrán páncélozott harcjármű fedélzetéről első alkalommal lőttek aknavetővel. A több külföldi vállalat bevonásával folyó kutatás-fejlesztési projekt célja az önjáró aknavető képesség megteremtése.

Aknavető lövészet KLAC3300

Önjáró aknavető képesség születik

2022. április 25. 16:27

Dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának jelenlétében mutatták be annak a többnemzeti kutatás-fejlesztési programnak az eddig elért eredményét, amelynek célja az önjáró aknavető képesség megteremtése a Magyar Honvédségben. Az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorlóterén egy Gidrán harcjárműre szerelt, 120 milliméteres aknavetőé volt a főszerep április 25-én, hétfőn.

20220408-mhpk-kob-nemetorszag (4)

Németországban tárgyalt a Magyar Honvédség parancsnoka

2022. április 8. 9:20

Háromnapos hivatalos látogatáson vett részt Németországban dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy április 5-7. között. A Magyar Honvédség parancsnokát fogadta Eberhard Zorn vezérezredes, a Bundeswehr főszemlélője, akivel aktuális biztonságpolitikai kérdésekről egyeztettek. A látogatáson részt vett dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos is.

Hadihajók_index

Hadihajók az autizmus világnapján

2022. április 2. 17:27

Különleges kiállításnak ad otthont egy hónapon keresztül a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum. Az autizmus világnapja alkalmából április másodikától május elsejéig bárki megtekintheti Nemes András Bence Egy hajóban evezünk elnevezésű tárlatát, amelyet tizenhét papírmaséból készített hadihajó makett alkot. A kiállítás megnyitóján dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, nemzeti fegyverzeti igazgató mondott köszöntőbeszédet.

Hadihajó makettkiállítás (nyitó)

Egy hajóban evezünk

2022. április 2. 17:26

Rendhagyó kiállításnak ad otthont a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum. A különleges tárlatban valódi hadihajók papírmaséból készült pontos másolatait tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás megnyitóján dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, nemzeti fegyverzeti igazgató a kis dolgokban meglelhető teljesség megtalálásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

Csongrád_index

Hadiipar nélkül nincs haderőfejlesztés

2022. március 29. 21:45

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka részvételével szerveztek konferenciát a haderőfejlesztésről és a magyar hadiipar újraindításáról Csongrádon, március 29-én.

Csongrád_konferencia (8)

Húzóágazat lehet a védelmi ipar

2022. március 29. 21:08

A Magyar Honvédség aktuális helyzetéről, fejlődési irányairól, valamint a hazai védelmi ipari fejlesztésekről rendeztek konferenciát Csongrádon, március 29-én. Az előadók dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka voltak.

index_lynx

Szintet lépett a Magyar Honvédség

2022. március 26. 20:20

Ez lett a magyar hadsereg új mércéje! Olyan jó katonák kellenek, amilyen jók az eszközeink! – fogalmazott köszöntőjében Orbán Viktor miniszterelnök a Rheinmetall Hungary Zrt. harckocsigyárának avatásán március 26-án, szombaton, a ZalaZone ipari parkban. Az ünnepségen jelen volt dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, valamint dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, és dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos is.

IMG_6663

Újabb mérföldkő a hazai hadiipar történetében

2022. március 26. 18:34

Olyan jó katonák kellenek, amilyen jók az eszközeink! – fogalmazott beszédében Orbán Viktor miniszterelnök a Rheinmetall Hungary Zrt. gyárépületének és elkészült moduljainak ünnepélyes átadásán március 26-án, szombaton, a ZalaZONE ipari parkban. A zalaegerszegi ünnepségen jelen volt dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, nemzeti fegyverzeti igazgató is.

Kismartoni_archív_borító

Hiúzok ugrásra készen

2022. március 26. 14:30

2020 szeptemberében jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, hogy Zalaegerszegen Lynx – azaz Hiúz – gyalogsági harcjárműveket gyártó üzem létesül. Dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos szerint a hadiipar újra komoly tényező lesz a hazai gazdaságban. Lássuk hogyan!