Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A fotóriporter újabb sikere

Szöveg: Szabóné Szabó Andrea alezredes | Fotó: Blénesi Csaba |  2020. október 19. 18:53

A keszthelyi Helikon Kastélymúzeum Hintókiállításának Dísztermében tartották a Lovas Nemzet Magazin által meghirdetett jubileumi fotópályázat zsűrizett képeiből rendezett kiállítás megnyitóját és a pályázat díjkiosztó ünnepségét október 17-én, szombaton.

TUN_4392

Az első ízben húsz évvel ezelőtt kiírt pályázat fő témája a ló volt: a fotóknak az ember és ló kapcsolatát, a ló és a természet szoros egységét kellett bemutatnia a művészet eszközeivel. A pályaműveket a három fő kategórián - profi, amatőr, junior - kívül az őshonos lófajták, valamint a kutyák és lovak témakörben is várták a szervezők.

A kiállítás megnyitóján Pálinkás Róbert, a Kastélymúzeum igazgatójának köszöntője után Varga Zoltán, a rendezvény házigazdája, a Hintómúzeum vezetője beszélt a zsűrizés folyamatáról, a beérkezett pályaművek sokszínűségéről és a nemzetközi bíráló bizottság szakmai értékelésének fókuszpontjairól. Az ünnepségen részt vett Dallos Gyula, örökös magyar díjlovas bajnok, a Kincsem Nemzeti Lovasprogram miniszteri biztosa, aki beszédében szólt a magyar lovas kultúra több évszázadot felölelő, nemzeti identitást formáló szerepéről, a lovak hagyományápolásban és a generációk közötti kapcsolat elmélyítésében betöltött fontosságáról, valamint az általa felügyelt program célkitűzéseiről.

Ezt követően került sor a több mint négyszáz pályamű közül, öt kategóriában kiválasztott legjobb fényképek alkotóinak elismerésére. A pályázat profi kategóriájában a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársa, Rácz Tünde fotóriporter második helyezést ért el „Hadilovak” című fotósorozatának képeivel.

A fotóriporter már több, különböző tematikában meghirdetett pályázaton ért el előkelő helyezést és önálló kiállítással is büszkélkedhet.

TUN_4469
Címkékpályázat
Kapcsolódó cikkek
1596057934

A sikersorozat folytatódik

2019. január 14. 14:06