Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A haderőtervezőkhöz látogattak a vezérkari tanfolyam hallgatói

Szöveg: MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség | Fotó: a csoportfőnökség felvételei |  2021. november 25. 17:15

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak résztvevői november 25-én látogatást tettek a Honvédelmi Minisztérium II. objektumában, a Magyar Honvédség Parancsnoksága egyik kulcsfontosságú szervezeti egységénél, a Haderőtervezési Csoportfőnökségnél, hogy megismerjék annak feladatrendszerét, valamint részletes tájékoztatást kapjanak a Magyar Honvédség haderőfejlesztési programjairól.

FVT (1)

A felsővezetői tanfolyam vezetőjét, Kovács Ferenc ezredest dr. Sticz László vezérőrnagy, az MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke fogadta, majd köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően a Haderőtervezési Csoportfőnökség szakemberei előadásokat tartottak haderőtervezés és haderőszervezés témában, valamint tájékoztatást adtak a Magyar Honvédség szárazföldi és légierő hadfelszerelési rendszereinek fejlesztési irányairól, légvédelmi rakéta képességfejlesztéséről, illetve a vezetés-irányítással összefüggő fejlesztések helyzetéről, beszerzésekről, eredményekről és kihívásokról. Az előadások végén lehetőség nyílt a felmerült kérdések megválaszolására.

A program befejező mozzanataként a tanfolyam résztvevői emléklappal köszönték meg a színvonalas tájékoztatókat, dr. Sticz László vezérőrnagy pedig a Haderőtervezési Csoportfőnökség logójával díszített fapajzsot adományozott a vendégeknek a látogatás emlékéül.