Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A londoni Nemzetközi Páncélos Konferencián tartott előadást a Honvéd Vezérkar főnöke

Szöveg: Honvéd Vezérkar |  2023. január 25. 9:27

A több mint hatvan előadó, és több mint negyven ország részvételével megrendezett Nemzetközi Páncélos (International Armoured Vehicles – IAVs) Konferencián tartott előadást dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke január 24-én, Londonban. A konferencián részt vett Somogyi János dandártábornok, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatójának műveleti helyettese is.

London (2)

Az évente megrendezett konferencia a világ egyik legjelentősebb találkozóhelye a katonai szakemberek, a kutatással és fejlesztéssel foglalkozó szakértők, valamint a hadiipari cégek és szolgáltató partnerek számára. A 2023-as konferencia – amelyen mintegy 750 fő és közel 150 hadiipari vállalat vett részt – vitatémái a különböző országok haderő- és képességfejlesztéseit, és a műveletek, illetve a támogatás minden aspektusát tartalmazták.

London (3)

Az esemény mindezek mellett két kulcskérdésre fókuszált: hogyan tudnak a jelenlegi katonai területek több képességet nyújtani ebben a gyorsan változó környezetben, és hogyan kell fejlődniük ezeknek a platformoknak a jövőbeli fenyegetések elleni hatékony védelem érdekében?

A konferencián számos előadást hallgathattak meg a résztvevők, ahol dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a páncélozott és gépesített képességfejlesztés magyar megközelítéséről beszélt az új biztonsági kihívásokkal teli időszakban. Az altábornagy előadásában szólt az illegális bevándorlók megfékezése idején használt gépesített és páncélozott járművek alkalmazásáról és annak tapasztalatairól, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program fontosságáról, eredményeiről, és nem utolsó sorban a szárazföldi haderőnemmel kapcsolatos jövőbeli tervekről, stratégiai prioritásairól, valamint a haderőnemet érintő kihívásokról.