Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az Exatlontól a honvédségig

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: Szováthy Kinga |  2023. február 3. 9:04

Rozs Gergely neve sokak számára ismerős lehet az Exatlon Hungary vetélkedőműsorban, illetve az Ázsiai Expressz kalandshowban nyújtott kiemelkedő teljesítménye miatt. Januárban – az Egységes Alapkiképzési Program bevonulónapján – újabb kihívás elé állította magát, ugyanis egyike volt azoknak, akik megkezdték a katonai alapkiképzést a győri Pálffy Miklós Laktanyában.

Egyseges_Alapkikepzes_Gyor_20230116_16 copy

Gergely bevallása szerint életének utóbbi időszaka a testnevelés és az egészségügy közötti lavírozásról szólt, ennek vetett véget a Várpalotán megüresedő testnevelőtiszti állás adta lehetőség.

„Édesapám katona volt, így gyerekkorom óta közöm van a honvédséghez, édesanyámmal mindig rendben és fegyelemben próbáltak minket nevelni. Most olyan életszakaszban járok, amikor szükségem van egy kis határozottságra és terelésre, amit a Magyar Honvédségtől remélek megkapni” - mondta el érdeklődésünkre.

Egyseges_Alapkikepzes_Gyor_20230116_07 copy

Az alapkiképzés Győrben, az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred laktanyájában folyik, a 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj irányításával. Az első öt hét után az adminisztrációs héten kerül sor az eskütételre, majd a hivatásos vagy szerződéses állományt választókra még vár egy kéthetes lövész alapozó felkészítés. A jelentkezők kiképzésük befejeztével azon három megye területvédelmi zászlóaljánál fognak szolgálatot teljesíteni, ahonnan jelentkeztek.

Egyseges_Alapkikepzes_Gyor_20230116_11 copy

Rozs Gergely alapkiképzésen szerzett tapasztalatairól, felkészüléséről, illetve a honvédséghez fűződő viszonyáról hamarosan részletesen is beszámolunk.