Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bozó Tibor

Cikkek
IMG_1991

Nyáresti dallamok Szegeden

2023. július 13. 10:07

Első alkalommal varázsolta el a „napfény városának” közönségét a július elején megrendezett Szegedi Katonazenekari Fesztivál.

Index_Hódmező

Csapatzászló a katonai virtus fellegvárának

2023. június 28. 7:53

Szent László napján, a lövészek ünnepén, június 27-én adományoztak csapatzászlót az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár részére Hódmezővásárhelyen, a Zrínyi Miklós laktanyában.

kat_lelk_index

„Erős lélek, erős hit nélkül nincs erős ember”

2023. június 22. 20:28

A katonalelkészek védőszentje, Kapisztrán Szent János itáliai teológus, ferences rendi hitszónok születésének évfordulójához kapcsolódva ünnepelték a katolikus tábori lelkészek napját Budapesten, a Katolikus Tábori Püspökségen június 22-én, csütörtökön.

Balatonszabadi_index

Hősi halottaink emlékének megőrzése mindannyiunk kötelessége

2023. június 9. 19:10

A második világháborúban elesett hősökre emlékeztek június 9-én, Balatonszabadiban. A település két temetőjében előtalált 101 magyar és külföldi hősi halott emléke előtt immáron egy-egy emlékhely tiszteleg.

Bátrak_index

Akaraterő, bátorság, közösségépítés

2023. június 9. 13:03

Csepelen, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csarnokában rendezték meg a Bátrak Ligája országos döntőjét június 8-án. A tizennégy csapat részvételével zajló vetélkedő záró eseményén Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke és Bozó Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója adta át az elismeréseket.

DSC_4186

Tisztelgés Petzelt József honvéd alezredes előtt

2023. június 7. 18:00

Felújították Petzelt József honvéd alezredes – az első magyar mérnökképzés tudósa, tanára, professzora, a térképészet, földmérés nagyja, a szabadságharc szervezője – síremlékét a szentendrei köztemetőben.

katzene_index

A zene nyelvét mindenki megérti

2023. május 28. 16:18

A Tatai Patara Fesztivál részeként tizennegyedik alkalommal rendeztek Regionális Katonazenekari Fesztivált május 27-én, szombaton, a város főterén.

patara_index

Idén is durrant a patara

2023. május 28. 16:03

Tizenötödik alkalommal rendezték meg Európa egyik legrangosabb török kori történelmi fesztiválját, a Tatai Patarát, amelyen természetesen idén is részt vett a Magyar Honvédség. A május 26-28. közötti programsorozat célja a katonai hagyományok autentikus megjelenítése, a korszak művelődéstörténetének bemutatása, valamint a török és keresztény kultúra szemléltetése.

hősök_napja_index

Adósai vagyunk hőseinknek

2023. május 28. 12:45

Országszerte a magyar történelem hőseire emlékeznek ma, május 28-án, a hősök napján. A fővárosban Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és Bozó Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója tisztelegtek katonahőseink emléke előtt.

Honvédtábornok_index

A honvédtábornokra emlékeztek

2023. május 21. 22:00

Görgei Artúrra emlékeztek május 21-én, vasárnap Budapesten, a Fiumei úti sírkertben, a honvédtábornok halálának 107. és Budavár, általa vezetett, visszafoglalásának 174. évfordulóján. A koszorúzással egybekötött megemlékezésen – mások mellett – részt vett Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, illetve Bozó Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója is.