Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bragmayer Zsanett a 12. helyen végzett a női triatlonosok versenyében

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Czeglédi Zsolt (MTI) |  2021. július 27. 5:45

Bragmayer Zsanett a 12. helyen végzett a női triatlonosok versenyében július 27-én, kedden, a tokiói olimpián

bragmayer zsanett 01

Az 56 fős mezőnyt az időjárás ezúttal alaposan próbára tette. A kezdést jégeső nehezítette - ezért 15 perces késéssel tudtak rajtolni -, a folytatást szél és hideg hőmérséklet, majd a végén már mindez páraként jelentkezett. Az 1,5 kilométer úszásból, 40 kilométernyi kerékpározásból, 10 kilométeres futásból álló távon az esélyesek ötfős csoportja kerékpáron már meglépett, Bragmayer az üldözők között azonban nagyszerűen tartotta magát. Az utolsó számra a 12. helyen vágott neki, amelyet bravúrral meg is tartott. A magyar női triatlonosok közül ez a legjobb olimpiai helyezés, az eddigi csúcsot Edöcsény Nóra 2000-es szereplése jelentette, aki Sydneyben a 19. volt.

Bragmayer Zsanett - aki a Magyar Honvédség Sportszázadának szakaszvezetője - az MTI-nek kiemelte: azzal a céllal érkezett Tokióba, hogy megdöntse Edöcsény magyar olimpiai rekordját, illetve azon belül inkább a legjobb tizenöt közé kerüljön. A plusz helyezést már ajándéknak tekinti. Hozzátette: az év elején inkább a váltós szerepléstől várt jobb eredményt, de miután jól sikerült az edzőtábora, és a tavaszi versenyszezonban is jó ment, inkább az egyénire tevődött esetében a hangsúly.

 A katonasportoló - Tóth Tamás törzsőrmesterrel, Bicsák Bencével és Kovács Zsófiával kiegészülve - szombaton, magyar idő szerint 00:30-kor a mix váltóban áll rajthoz.

Bragmayer Zsanett a vegyes váltóról elmondta: ő lesz a magyarok első embere, és akár egyszámjegyű helyezést is el tud képzelni.

bragmayer zsanett 02
Címkékolimpiasport