Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Éleslövészeten az önkéntes védelmi tartalékosok

Szöveg: Gál József tartalékos százados | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 25. 11:27

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóalj (MH 2. TVE 46. TVZ) önkéntes védelmi tartalékosoknak tartott alapkiképzésén éleslövészetet hajtottak végre a résztvevők előző héten, Csongrád-Csanád megyében.

éleslövészet_ÖVT (nyitó)

A maximális biztonsági és végrehajtási szabályok betartása céljából, lövészetet megelőző lőelőkészítő komplex foglalkozást szervezett a 46. TVZ az önkéntes tartalékosoknak május 18-án, Tiszaszigeten. Ezeken a foglalkozásokon a résztvevők elsajátíthatták az AK63-D gépkarabély, a P9RC pisztoly szabályos kezelését, illetve megismerhették a lőtér biztonsági rendszabályait.

A sikeres felkészülés után az éleslövészetet az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis belső lőterén, május 19-én tartották meg. Az állomány minden tagja az előírásoknak megfelelően teljesítette a gépkarabély alap- és pisztoly szakalap lőgyakorlatot.

A kiképzés zárását követően az állomány tagjai a HM EI Zrt. munkavállalójaként fegyveres biztonsági őr munkakörben, a Magyar Honvédség kijelölt objektumainak őrzés-védelmében fognak szolgálatot teljesíteni.

Kapcsolódó cikkek