Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerés a korszakalkotó munkáért

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. szeptember 11. 17:57

Az új típusú altisztképzési rendszer megalakításában kiemelkedő munkát végző katonák teljesítményét jutalmazták az MH Altiszti Akadémián. A Magyar Honvédség parancsnokának elismeréseit Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Transzformációs Parancsnokság parancsnoka, Frankó Imre ezredes, az MH Altiszti Akadémia megbízott parancsnoka és Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa adta át szeptember 10-én, Szentendrén.

2020_09_10 Elismerés átadás ATKK_002

Az Acélkocka altisztképzés egy új irányvonalat képvisel a Magyar Honvédség kiképzési rendszerében, melyet csak szakmailag felkészült, nagy tapasztalattal rendelkező állománnyal lehetett megalkotni. „A Honvéd Altiszti Kar lehetőséget kapott arra, hogy jelentősen és relevánsan vegyen rész a minőségi altisztképzésben. „Szükségünk van ezeken a járatlan utakon a mentorálásra és segítségre, hiszen tiszt és altiszt együtt járja ezeket, s vezetik a rájuk bízott feladatokat” – emelte ki Kriston István főtörzszászlós.

2020_09_10 Elismerés átadás ATKK_004

Az elismerések átadását követően Frankó Imre ezredes úgy fogalmazott: az új típusú képzési rendszerrel történelem íródott. „Felemelő érzés volt azt látni, hogy különböző fegyvernemek és állománykategóriákban szolgálók együtt dolgoztak azon, hogy egy célt megvalósítsanak” –tette hozzá Frankó ezredes.

Bozó Tibor vezérőrnagy rendezvényt záró beszédében hangsúlyozta: felnőtt egy olyan altiszti nemzedék, akiknek át lehet adni az oktatást, az altisztképzést.

2020_09_10 Elismerés átadás ATKK_005