Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerés nemzeti ünnepünk alkalmából

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Kertész László |  2020. október 28. 13:16

Vánsza Pál részére adományozott Maléter Pál-emlékérmet Benkő Tibor honvédelmi miniszter, az 1956-os forradalom és szabadságharc idején tanúsított önfeláldozó magatartása, az akkori események eszmeiségének megőrzése és ápolása érdekében végzett tevékenysége elismeréséül.

Az elismerést dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára adta át október 28-án, szerdán Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban. „Azt gondolom, hogy ez az ország, ez a kormány és a magyar emberek méltán lehetnek büszkék arra, amit önök 1956-ban tettek, hiszen lefektették azokat az alapokat, aminek a gyümölcsét ma élvezhetjük” – fogalmazott a helyettes államtitkár. Dr. Ruszin Romulusz hozzátette: a magyar katonák napjainkban is ezt a példát követik az országvédelmi feladataik során, valamint a koronavírus okozta válsághelyzetben.

Maléter Pál emlékérem átadás KLAC3952

Az eseményen részt vett dr. Varga Attila ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztály osztályvezetője, valamint Gulyás László alezredes, a Békés Megyei Védelmi Bizottság titkárhelyettese.