Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harcászati bemutató a traktorhúzó versenyen

Szöveg: Molnár Dénes tartalékos százados | Fotó: a szerző felvételei |  2022. augusztus 19. 8:38

A napokban immár a nyolcadik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Traktorhúzó Versenyt a hajdúböszörményi Északi Agrárszakképzési Centrum Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium sportpályáján. A rendezvényen a Hajdú-Bihar megyei önkéntes tartalékos katonák tartottak harcászati bemutatót.

20220818-mh2tve-harcaszati-bemutato (2)

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóalja a megalakulása óta törekszik arra, hogy kiváló kapcsolatot alakítson ki és ápoljon a területén található önkormányzatokkal. Példaértékű kapcsolat és együttműködés alakult ki Hajdúböszörmény város önkormányzatával is, s ennek köszönhetően nemcsak szívesen látják, hanem kérik is a tartalékosok aktív részvételét a városi rendezvényeken. Így tartottak látványos harcászati bemutatót a zászlóalj kötelékfelkészítésen résztvevő katonái két egymást követő napon, a Nemzetközi Traktorhúzó Versenyen is.

20220818-mh2tve-harcaszati-bemutato (10)

Az esetenként akár tízezer lóerős versenytraktorokat felvonultató rendezvényre idén is több ezren voltak kíváncsiak, így a futamok szünetében népes közönség előtt tartották meg bemutatóikat a tartalékos katonák. A forgatókönyv szerint kis erejű ellenséges katonai csapat által elfoglalt épület megtisztítását és az ellenség felszámolását kapták feladatul a katonák.

A rendezvényre kitelepült toborzósátornál pedig lézeres lövészet és repülőgép szimulátor várta az aktív, vagy épp a tartalékos katonai szolgálat iránt érdeklőket.