Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harcjárművek a tuning autók között

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kertész László |  2023. március 18. 8:48

A Nemzetközi Automobil és Tuning Show (AMTS) kiállításon a látogatók többek között megismerkedhetnek a Magyar Honvédség legmodernebb technikai eszközeivel. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) standja március 17. és 19. között várja a honvédelem iránt érdeklődőket a budapesti Hungexpo „G” pavilonjában.

„A haza védelmét biztosítani folyamatosan csak úgy tudjuk, hogyha megszólítjuk a fiatal generációt” – mondta a helyszínen tartott beszédében Szűcs Lóránd dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Vezérkari Iroda irodavezetője. A kiállítás összeállítása során elsődleges szempont volt a fiatalok informálása a honvédség különböző területeiről.

Vitár-Bus Krisztina alezredes, az MH KIKNYP Toborzó és Érdekvédelmi Osztály vezetője elmondta, hogy a fiatalokat itt könnyen el tudják érni, hiszen a megnyitón közel ezer diák vett részt. Fontos dolog az, hogy az embereknek be tudják mutatni az új haditechnikákat, ezzel is demonstrálva: a high-tech szlogen mögött valódi tartalom áll.

„Úgy gondolom, hogy a rendezvényen rengeteg olyan fiatal érdeklődőt, szakembert találhatunk, akik alkalmasak lehetnek tartalékos, szerződéses vagy akár hivatásos állományba” – tette hozzá az alezredes.

AMTS Auto Motor Tuning Show KLAC6039

A látogatók a Gidrán, Polaris, Leopard harcjárművek mellett a toborzóknál megnézhetik és kézbe vehetik a rendszeresített fegyverek replikáit, illetve egy 3D-s, VR repülő szimulátor is várja őket. A toborzók informálják az érdeklődőket az eszközök kezeléséről és arról is, hogy miként csatlakozhatnak a Magyar Honvédséghez.

A show-n a különleges műveleti katonák is bemutatják fegyvereiket, szívesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre és beszélnek arról – rengeteg külföldi tapasztalattal a hátuk mögött –, hogy milyen érzés katonának lenni.

További részletek a rendezvényről itt.