Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Átkelési kiképzést tartottak Szentesen

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Tóth László |  2020. március 24. 7:19

Az MH Altiszti Akadémia Acélkocka rendszerében felkészülő leendő altiszteknek március 23-án a Tisza szentesi szakaszán tartottak gyakorlatot a műszaki ezred katonái.

1596077443

Az Acélkocka műszaki szakkiképzésének részeként az altisztjelöltek március 2-án kezdték meg Szentesen gyakorlataikat az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonáinak irányításával. A felkészítés során a legkülönbözőbb műszaki szakterületek feladataiba nyertek betekintést, többek között részt vettek erődítés-álcázás, valamint műszaki felderítő kiképzésen is.

Dán József törzsőrmester, foglalkozásvezető elmondta: a tiszai gyakorlótéren az altisztjelöltek a hídátkelőhely berendezésével és üzemeltetésével, továbbá a katasztrófavédelmi feladatok ellátása során hídépítéshez és átkeléshez szükséges technikai eszközökkel ismerkedtek meg, majd a hídépítési részfeladatokat gyakorolták, azaz részt vettek két hídelem felúsztatásában és kikötésében. A szokatlan március végi időjárási körülmények között, szakadó hóesésben tartott gyakorlaton az előírt feladatot kiképzők és kiképzettek egyaránt maradéktalanul teljesítették.

A hétfői gyakorlat után a harmincnégy altiszt kiképzése út- és hídépítési, valamint víztisztítási feladatokkal folytatódik, majd április közepén záróvizsgával fejeződik be.

GALÉRIA