Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életmentés a sípályán

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy | Fotó: a szerző felvétele |  2020. január 24. 14:01

Január 23-án rendezték meg Eplényben a Magyar Honvédség Síbajnokságát, amelyen az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred testnevelő tisztje, Sárfi Tamás hadnagy két alkalommal is sikeresen újraélesztett egy versenyzőt, aki a célba érkezést követően szívinfarktust kapott.

Sárfi hadnagy lélekjelenlétének, bátor, határozott és szakszerű fellépésének köszönhetően megmentette a versenyző életét.

„Az orvosoknak már viszonylag stabil állapotban tudtuk átadni a versenyzőt, akit helikopterrel a győri kórházba szállítottak.

A mentés sikeressége több tényezőnek köszönhető: nemrég végeztem el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szervezésében a Harctéri Életmentő Katona (HÉK)  tanfolyamot, valamint sokat köszönhettünk a közelben levő katonák higgadt helyzetkezelésének, a civil versenyzők segítőkészségének, illetve a helyi mentő gyors reagálásának" – mondta el a hadnagy.

A katonai szervezetnél időről-időre tartanak egészségügyi felkészítést a teljes személyi állomány részére, ahol mind a katonák, mind a honvédelmi alkalmazottak elsajátítják és begyakorolják az újraélesztés egyes lépéseit.