Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hétköznapi hős

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Nagy Gábor |  2021. április 13. 16:01

Polgármesteri elismerésben részesült április 13-án az az önkéntes tartalékos katona, aki februárban egy várandós nőnek nyújtott segítséget Budapesten, a XXII. kerületben. A köszönetnyilvánításon jelen volt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is.

pek_attila_kituntetes (9)

A 133-as buszjáraton lett rosszul egy hét hónapos terhes nő február elején. A kismama a XXII. kerületi Lépcsős utcai megállónál szédült meg, amikor le akart szállni az autóbuszról. Segítségére Pék Attila önkéntes tartalékos őrmester, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred katonája sietett, aki lesegítette a várandós hölgyet a buszról, leültette, majd vizet és üdítőt vitt neki. Lélekjelenlétének köszönhetően a kismama hamarosan jobban érezte magát, a katona azonban mellette maradt, amíg megérkezett a hölgy férje. A házaspár később az orvosoktól megtudta: hogyha a feleség akkor elájul és rosszul esik, az nagy valószínűséggel a gyermekük életébe került volna.

pek_attila_kituntetes (14)

Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere személyesen köszönte meg Pék Attilának a gyors segítségnyújtást. A kerületi polgármesteri hivatalban tartott eseményen a Honvédelmi Minisztériumot Németh Szilárd parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes képviselte. A köszönetnyilvánításon Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese is jelen volt.

Mint megtudtuk: Pék Attila őrmesterre már a múltban is jellemző volt az önzetlen segítségnyújtás, a járvány első hullámakor ugyanis önköltségen motorkerékpárral élelmiszert és gyógyszert szállított rászoruló embertársainak.