Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hiteles tájékoztatás

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. június 8. 15:02

Az önkéntes tartalékos rendszerről tartott tájékoztatót Csányi Henrik alezredes, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred megbízott ezredparancsnoka június 2-án, Székesfehérváron.

3
2jav

Az alakulat a Fejér vármegyei székesfehérvári járás településeinek polgármestereit hívta meg azzal a céllal, hogy a polgármesteri hivatalok vezetője által a térség lakosai hiteles tájékoztatást kapjanak az önkéntes tartalékos jogviszonyról, annak lehetőségeiről.

A résztvevők részletes előadást hallgathattak meg az ezred feladatrendszeréről, rendeltetéséről, a jelentkezési lehetőségekről, hangsúlyozva a tartalékos katonák szerepét Fejér vármegyén belül.

4
5

Az egyeztetésen – amelyen részt vett Tóth Erik alezredes, a Fejér Vármegyei Védelmi Bizottság titkárhelyettese, valamint Németh Andor alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, 3. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka is – szóba kerültek a nagy népszerűségnek örvendő honvédelmi táborok, továbbá a különböző civil rendezvényen való katonai közreműködés lehetősége is.

Az előadást követően a résztvevők számára egy rövid tárlatvezetés következett a Székesfehérvár Helyőrségtörténeti Emlékgyűjteménynél, majd a 17. Területvédelmi Zászlóalj kijelölt állománya mutatta be azokat a fegyvereket és eszközöket, amelyekkel a tartalékos katonák is megismerkednek a kiképzésük során.

A megbeszélés valamennyi résztvevője egyetértett a tartalékos erő növelésének szükségességében és a közös célok elérésében a térségben.

6