Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékonysági futás Jankáért

Szöveg: Guczi Emese tartalékos zászlós | Fotó: a szerző felvételei |  2022. szeptember 27. 11:09

Jótékonysági futást rendezett Dobai Ádám tűzoltó őrmester, a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltójának kislányáért, Jankáért – Miskolc önkormányzatának támogatásával – a Supersum Alapítvány szeptember 24-én, Miskolc belvárosában. A rendezvény lebonyolításában részt vettek az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Majthényi Károly Területvédelmi Zászlóaljának katonái is.

Miskolc_jótékonysági_futás (1)

A három éves kislánynál pár hónapos korában teljes idegrendszeri leépülést diagnosztizáltak. Azóta Szerencsen kezelik, ahol korai fejlesztéssel és Dévény-tornával már sokat segítettek Janka állapotán. Most lehetőség nyílt egy olyan, több évig tartó kezelésre, ami sokat segíthet a kislány további fejlődésében. Sajnos az anyagi lehetőségek korlátozottak a család részéről, így az alapítvány segítségével a rendvédelmi szervek összefogtak, hogy segítsenek. A motoros, valamint a civil, futni szerető lakosság egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy a kitűzött célt megvalósítsák.

A közös összefogáshoz a területvédelmi ezred katonái is csatlakoztak. Korán reggel elkezdték a sátorépítést, majd folyamatosan segítették az alapítvány munkáját a regisztrációnál, a célnál pedig a tűzoltókkal együtt üdítőket osztottak a befutóknak. A rendezvényen a zászlóalj állományából részt vett Takács Norbert törzsőrmester is, kislányával, Annával, akiért a tavalyi évben rendeztek sikeresen jótékonysági futást.

Kapcsolódó cikkek
DSC_1344

Jótékonysági futás Annáért

2021. szeptember 24. 11:22