Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jutalomlátogatás a bázisrepülőtéren

Szöveg: Mátyás Botond Hunor főhadnagy | Fotó: Csiginé Cser Georgina őrmester |  2022. szeptember 23. 15:36

Jutalom bázistúrán vettek részt az MH Pápa Bázisrepülőtéren a várpalotai Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kadétjai, szeptember 21-én, szerdán.

IMG_8537

A „150 éves az altisztképzés” emlékév kapcsán idén májusban szerveztek vetélkedőt a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban. A vetélkedő egyik jutalmaként az MH Pápa Bázisrepülőtér vezetése a katonai szervezetnél történő látogatást ajánlott fel – az ajándékot pedig a Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium négy fős csapata nyerte meg.

A kadétokat Némethy Tamás főtörzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa fogadta a repülőbázison, majd a csoport tagjai megtekintették az utasforgalmi terminált, ahol egy nemzetközi repülőtér működési folyamataiba pillanthattak be. Ezután a repülőtér karbantartásához szükséges gépeket és járműveket nézték meg. A kadétok megtekintették a hangárban folyó repülőműszaki munkát, majd a tűzoltó alegység eszközparkját is. Ezután a Hadműveleti Központ következett, ahol előbb a Légiforgalmi Irányítóközpontba, majd a meteorológiai szolgálathoz és a repülésbejelentő szolgálathoz látogattak el. A körtúra finom ebéddel zárult, majd a katonai szervezet vezénylőzászlósa a bázisrepülőtér által összeállított ajándékcsomaggal köszönt el a fiataloktól.

Az MH Pápa Bázisrepülőtér vezetése számára kiemelten fontos, hogy felkeltse az érdeklődést a jövő generációiban a honvédelmi pálya iránt, valamint megismertesse egy modern katonai repülőtéren szolgáló katonák életét a fiatalokkal.