Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kaszab Zoltán

ÉKIAK_indexkép

Jó kezekben a határ védelme

2022. augusztus 5. 7:53

Meglátogatta a Keleti Pajzs 2022 feladatban részt vevő katonákat augusztus 4-én Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese és Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.

Baltic_index

Újra magyar Gripenek indulnak a Baltikumba

2022. július 21. 17:00

Hatalmas megtiszteltetés és felelősség a baltikumi légtérrendészeti feladatban való részvétel – jelentette ki dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára július 21-én, csütörtökön, a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. A rendezvényen – mások mellett – részt vett Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, valamint Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.

P6300232

Harc a méterekért

2022. június 30. 18:20

1962. június 14-én éjszakai magassági csoportos ugrási rekordot döntöttek a magyar ejtőernyősök. A hatvan évvel ezelőtti, történelmi esemény évfordulója alkalmából dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka emléktárgyat adományozott a rekordkísérletben részt vevő nyugállományú katonáknak, amelyeket Sándor Zsolt altábornagy, parancsnokhelyettes adott át június 30-án, csütörtökön, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában.

Szolnok_BTKK_index

A katonai szolgálat a legszentebb hivatás

2022. június 21. 18:36

A Magyar Honvédség garantálja az ország biztonságát – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „A haderő és a jövő” címmel tartott előadásában június 21-én, kedden, a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban.

vzls_index

A modern haderő modern altisztet kíván

2022. június 20. 19:41

Június 20-24. között Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban rendezik meg a Magyar Honvédség vezénylőzászlósi fejlesztő foglalkozást és munkaértekezletet. A kiképzési rendezvény nyitó előadását Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa tartotta.

TOT_0365

Zenés őrségváltás és huszártánc a Sándor-palota előtt

2022. június 18. 18:17

Zenés őrségváltás és színes, táncos felvonulás várta az érdeklődőket június 18-án, szombaton, a budai Várban. Az eseményen - mások mellett - részt vett Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóság igazgatója és Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is.

ONG PK (3)

Magyarországra látogatott az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnoka

2022. június 10. 20:15

Budapesten, Szentendrén, Tatán és Székesfehérváron tett látogatást június 8-9-én, az Ohiói Nemzeti Gárda küldöttsége, amit John C. Harris vezérőrnagy, parancsnok vezetett.

miniszter_index

Megkezdte szolgálatát Magyarország honvédelmi minisztere

2022. május 26. 18:20

A Magyar Honvédség Parancsnoksága vezetői fogadták Szalay-Bobrovniczky Kristófot, Magyarország honvédelmi miniszterét és a Honvédelmi Minisztérium államtitkárait a tárca Balaton utcai objektumában, május 26-án, csütörtökön.

s

Hivatalba lépett Magyarország honvédelmi minisztere

2022. május 26. 17:00

Katonai tiszteletadás mellett fogadták Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert május 26-án, Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában. A tárcavezetőt dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka köszöntötte.

index_Benkő_elköszönés

Csaknem fél évszázad a haza szolgálatában

2022. május 24. 22:43

Utolsó hivatali munkanapján katonai tiszteletadás mellett köszöntek el dr. Benkő Tibor honvédelmi minisztertől, korábbi vezérkar főnöktől, május 24-én, a tárca Balaton utcai objektumánál.