Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai járművek közlekedésére kell számítani több útvonalon

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: archív felvétel |  2022. augusztus 28. 10:48

Megnövekedett katonai járműforgalomra lehet számítani augusztus 29-én, hétfőn és szeptember 2-án, pénteken az ország több pontján.

Augusztus 29-én 4 és 9 óra között megnövekedett katonai járműforgalomra lehet számítani az alábbi útvonalon: Szolnok – M4 – M0 – M7 – 8-as számú valamint a 77-es számú főút – Újdörögd.

Szeptember 2-án 8 és 13 óra között szintén fokozott forgalomra kell számítani az Újdörögd -77-es számú főút - 8-as számú főút - M7 - M0 - M4 – Szolnok útvonalon.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérjük, hogy a katonai járművek közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

A lakosság megértését és türelmét köszönjük!

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

konvoj
Címkékközlekedés