Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák a határon

i1

Modern eszközökkel biztosítják a határt

2021. január 21. 18:41

„A Magyar Honvédség a legmodernebb eszközökkel segíti a határvédelmet a szárazföldön, a vízen és a levegőben egyaránt” - hangsúlyozta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes január 21-én, csütörtökön, a kelebiai határvédelmi bázison. A sajtótájékoztatón Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sikeresnek értékelte a magyar migrációs politikát.

határlátogatás_01.21 (6)

Modern eszközök segítik a határvédelmet

2021. január 21. 17:08

A határvédelmi feladatok ellátásának szükségszerűségéről tartott sajtótájékoztatót Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója január 21-én, csütörtökön, a kelebiai határvédelmi bázison.

i3

Folytatódott a miniszteri látogatás az északi határon

2021. január 19. 21:15

„A katonák is látják és értékelik a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak köszönhetően elindult fejlődést”– hangsúlyozta Benkő Tibor honvédelmi miniszter határjárásának második napján, Tornyosnémetiben.

határlátogatás_miniszter_01.19 (5)

„Személyesen szeretném látni a katonákat!”

2021. január 19. 20:37

„A járványhelyzet miatti többletfeladatok fokozott figyelmet igényelnek a honvédektől, így a tárca vezetése is kiemelt figyelmet fordít rájuk. Személyesen szeretnék meggyőződni a katonák szolgálati körülményeiről és a szolgálat ellátásáról” – hangsúlyozta az északi határ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán tett látogatása során Benkő Tibor honvédelmi miniszter január 19-én, kedden, Tornyosnémetiben.

i1

A magyar-szlovák határra látogatott a honvédelmi miniszter

2021. január 18. 21:27

Magyarország északi határára látogatott Benkő Tibor honvédelmi miniszter január 18-án, hétfőn. „A látogatásnak kettős célja volt: egyrészt meggyőződni arról, hogy a katonák a meghatározott feladatokat milyen hozzáértéssel, lelkesedéssel végzik, másrészt pedig személyesen is látni, hogy katonáinknak milyen fogadtatásban van részük és hogy adottak-e a körülmények, illetve feltételek a szolgálatukhoz” - fogalmazott a tárcavezető.

Letkés (7)

Miniszteri látogatás az északi határon

2021. január 18. 21:12

A magyar-szlovák határszakaszon szolgálatot teljesítő katonákat látogatta meg Benkő Tibor honvédelmi miniszter január 18-án, hétfőn. A katonák - a rendőrséggel együttműködve - az ország több pontján látnak el határvédelmi feladatokat.

eu

Megerősített határőrizet - megvalósult a támogatás

2021. január 6. 12:40

Az Európai Unió Bizottságával kötött HOME/2018/ISFB/AG/EMAS/0069 számú Támogatási Megállapodás keretében, a Belső Biztonsági Alap-határigazgatási eszközének úgynevezett „sürgősségi támogatások” forrásából az Európai Bizottság 20 millió euróval járul hozzá Magyarország határvédelmi kiadásaihoz.

Baranya (2)

Határszemle Baranyában

2021. január 6. 11:01

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred határellenőrzési feladatban szolgálatot teljesítő katonáit látogatta meg 2020 utolsó napján Czigler Zalán alezredes, a székesfehérvári alakulat törzsfőnöke, valamint Bernhardt-Kupi Krisztián őrnagy, hadműveleti főnök.

Baja (1)

Határszolgálat újévkor is

2021. január 2. 16:21

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár déli határszakaszon szolgálatot teljesítő katonáit látogatta meg újév másnapján Mudra József ezredes, az alakulat megbízott dandárparancsnoka, Balázs Tibor főtörzszászlós, vezénylőzászlós, valamint Rácz István őrnagy, katolikus tábori lelkész.

MH_AIAK_január_1 (1)

Szolgálatra készen

2021. január 2. 10:29

Az eddigi évekhez hasonlóan, 2021-ben is minden egyes napon szolgálatban vannak a Magyar Honvédség katonái. Január elsején - a határszolgálat éjszakai váltását megelőző eligazítást követően - a honvédeket katonai gépjárművekkel szállították ki a határzárhoz.