Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonákat és honvédelmi alkalmazottakat szállító busz szenvedett balesetet

A honvédelmi tárca tájékoztatása a ma reggeli balesetben megsérült személyek jelenlegi állapotáról

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium, MTI | Fotó: Donka Ferenc / MTI |  2021. november 5. 15:25

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a katonákat és honvédelmi alkalmazottakat szállító civil autóbusz ma reggel bekövetkezett balesetének sérültjeiről jelenleg az alábbi információk állnak rendelkezésre.

A busz vezetője - aki egy polgári személy - súlyos sérüléssel került kórházba. A honvédség munkatársai közül egy személynek a lába, egy másik személynek pedig az állkapocs csontja tört el, kilencen könnyebben sérültek meg.

A baleset körülményeit az illetékes megyei rendőr-főkapitányság vizsgálja.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka valamennyi sérültnek mielőbbi jobbulást és felépülést kíván. Állapotukat az elöljáróik folyamatosan figyelemmel kísérik.

* * *

Az MTI által kiadott hír szerint magánbusz hajtott árokba péntek reggel a 47-es úton Hódmezővásárhely közelében. A balesetben többen megsérültek - tájékoztatta Szabó Szilvia, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Az Országos Mentőszolgálat péntek délelőtt az MTI-vel közölte: nyolc mentőegység és egy mentőhelikopter érkezett a helyszínre. A balesetben tizenkét ember sérült meg, egy súlyosan, tizenegy pedig könnyebben. Helyszíni ellátást követően a sérülteket négy közeli kórházba szállították az egészségügyi szakemberek.

baleset