Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közlekedési balesetnél segített a katonai mentősofőr

Szöveg: Földházi Enikő százados | Fotó: Petrovics Renáta |  2021. április 15. 8:49

Szolgálatba tartott Füredel Gábor szakaszvezető, az MH Egészségügyi Központ tatai telephelyének mentőgépjármű vezetője amikor Tatán, a Klapka György Laktanyához közel egy balesetre lett figyelmes április 9-én, pénteken reggel.

Füredel_1

A Somogyi Béla és a Bacsó Béla utak kereszteződésében egy személygépjármű elütött egy biciklivel közlekedő idős férfit. Füredel szakaszvezető saját autójával azonnal félreállt, hogy segítséget nyújtson.

A balesetben vétkes sofőr és a mögötte feltorlódott gépjárművek vezetői közül néhányan már értesítették a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársait, valamint megpróbáltak segíteni a sokkos állapotban lévő - a bal kezén és a bal térdén megsérült - személyen.

A mentőautó kiérkezéséig Füredel szakaszvezető több éves katonai mentős tapasztalata, valamint a beosztásához előírt harctéri életmentő (CLS) képesítése rendkívül hasznosnak bizonyult a sérült azonnali ellátásában.

Az egészségügyi szakemberek további ellátás céljából a tatabányai Szent Borbála Megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára szállították az idős férfit.