Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közösen a környezetvédelemért

Szemetet gyűjtött az MH Anyagellátó Raktárbázis csapata

Szöveg: Prodán András | Fotó: a szerző felvételei |  2021. október 23. 7:23

Önkéntes hulladékgyűjtési akcióban vett részt az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) október második felében. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett „Te Szedd” civil hulladékgyűjtési akcióhoz csatlakozott az alakulat, a részvételt az MH ARB Biztonságtechnikai Alosztály szervezte meg.

20211021-mharb-szemetgyujtes (4)

A kezdeményezés célja: szűkebb környezetünk védelme - amelynek közel száz katona és honvédelmi alkalmazott részvételével tett eleget a logisztikus alakulat.

A Mátyásföld mögött húzódó - korábban katonai repülőtérként használt - terület megtisztítására egy délelőttöt szántak az MH ARB munkatársai, több tucat zsák hulladékot gyűjtve.

„A volt katonai repülőteret számos civil használja szabadidős tevékenységre, munkatársaink számára pedig a napi sportolás helyszíne. Mivel kollégáink észlelték, hogy a terület elszemetesedett, ezért tenni akartunk a környezetterhelés ellen, és összegyűjtöttük a hulladékot. Büszke vagyok arra, hogy ilyen nagy a tenni akarás és összefogás alakulatunkban a teremtett világ védelme érdekében” – nyilatkozta Dolányi Sándor ezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka