Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Külföldi hírek

iran nuclear

Az iráni vezetés Izraelt tette felelőssé a natanzi urándúsítóban bekövetkezett üzemzavarért

2021. április 12. 19:35

Terrorcselekmény következtében történt üzemzavar április 10-én, vasárnap a natanzi urándúsítóban - közölte Ali Akbar Szálehi, az iráni atomprogram vezetője, akit az iráni állami tévé idézett. Szálehi leszögezte, hogy a nemzetközi közösségnek és a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek (IÁ) reagálnia kell a „nukleáris terrorizmus” eme esetére. Irán fenntartja a jogot, hogy válaszlépéseket tegyen az elkövetők ellen - tette hozzá.

turkishairshow

Lezuhant a Török Csillagok egyik gépe

2021. április 12. 18:18

Gyakorlórepülés közben lezuhant a Magyarországon is igencsak nagy népszerűségnek örvendő, Török Csillagok bemutató kötelék egyik gépe április 7-én.

fszb

Iszlamista merényletet hiúsított meg a Krímben a FSZB

2021. április 11. 15:39

Őrizetbe vették a Krím félszigeti Szimferopolban a Hajat Tahrír as-Sam terrorszervezet két tagját, aki robbantásos merényletet szándékozott elkövetni egy helyi közoktatási intézményben - közölte április 9-én, pénteken az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

prince philip died artillery

Katonai tiszteletadással emlékeztek meg Fülöp hercegről

2021. április 11. 9:18

Katonai tiszteletadással emlékeztek meg április 10-én, szombaton Fülöp edinburghi hercegről, a brit uralkodó férjéről, aki előző nap hunyt el életének századik évében. A Buckingham-palota nem sokkal később bejelentette, hogy Fülöp herceget jövő szombaton, családtagjainak jelenlétében helyezik örök nyugalomra.

társasjáték_trau1

Társasjáték – nagyoknak

2021. április 10. 17:45

Troy Pierce alezredesnek - foglalkozását tekintve C-130 Hercules-navigátornak - az amerikai tengerészgyalogság katonai felsővezetői képzésének (Marine Corps War College) elvégzése közben még arra is volt ideje, hogy egy vadonatúj stratégiai társasjátékot fejlesszen ki.

belfast

Folytatódnak a zavargások Észak-Írországban

2021. április 10. 13:31

Folytatódtak április 9-én, pénteken az évek óta nem tapasztalt súlyosságú zavargások az észak-írországi felekezeti konfliktus több gócpontjában.

Belfast_külföldi

Zavargások Észak-Írországban, rendkívüli ülésre hívták össze a belfasti parlamentet

2021. április 9. 21:06

Évek óta nem tapasztalt súlyosságú összecsapások törtek ki csütörtökre virradó éjjel az észak-írországi felekezeti konfliktus több gócpontjában. A zavargások miatt csütörtökön rendkívüli ülésre hívták össze a húsvéti szünetét töltő belfasti parlamentet.

israel missile attack

Izrael szíriai célpontokra mért légicsapást

2021. április 9. 18:38

Izrael légicsapást mért Damaszkusz közelében lévő célpontokra, a szíriai légvédelem több rakétát megsemmisített - jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség április 8-án, csütörtökön hajnalban.

covid vaccine

Hollandiában letartóztattak egy oltóközpont ellen robbantásos merényletet tervező férfit

2021. április 9. 15:43

Az észak-hollandiai Den Helder városában terrorizmus gyanújával letartóztattak egy férfit, aki robbantásos merényletet tervezett elkövetni egy koronavírus-oltóközpont ellen - írta április 8-án, csütörtökön az NlTimes holland hírportál.

jihadist

Negyvenhat foglyot engedett szabadon az Iszlám Állam

2021. április 8. 17:18

Az Iszlám Állam terroristaszervezet 46 embert engedett szabadon szerdán abból az 50-ből, akiket gombászás közben rabolt el előző nap Szíria nyugati részén, Hama tartományban - derül ki az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) bejelentéséből.