Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Külföldi hírek

Mark Milley

Milley tábornok: Washington „minden szükséges lépést megtesz” az afgán tolmácsok biztonságáért

2021. június 12. 12:08

Washington „minden szükséges lépést megtesz” az Afganisztánban a nemzetközi erőknek tolmácsoló afgán állampolgárok biztonsága érdekében - jelentette ki Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője június 10-én a szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának meghallgatásán.

crash myanmar

Lezuhant egy katonai repülőgép, többen meghaltak

2021. június 11. 19:56

Lezuhant egy katonai repülőgép június 10-én, csütörtökön Mianmar második legnagyobb városa, Mandalaj közelében, 12 ember meghalt – közölte a helyi tűzoltóság a közösségi médiában közzétett bejegyzésében.

Adriatic Strike 2021 18

Adriatic Strike 2021 többnemzeti gyakorlat Szlovéniában

2021. június 11. 14:42

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Vezetői Szak, Lövész szakirány harmad és negyedéves honvéd tisztjelöltjei oktatóik kíséretében 34 fővel vettek részt az Adriatic Strike 2021 többnemzeti NATO összhaderőnemi hadgyakorlaton Szlovéniában május 15-e és május 22-e között.

gty_eiffel_tower_kab

Terroristák családtagjait vették őrizetbe Párizsban

2021. június 11. 13:28

Őrizetbe vették a párizsi Bataclan koncertteremben elkövetett mészárlás egyik résztvevőjének anyját és további öt rokonát, akiket terrorizmus finanszírozásával gyanúsítanak – közölték francia igazságügyi források június 8-án, kedden.

gyerekrablás

Több tucat gyereket raboltak el tavaly a dzsihadisták

2021. június 10. 19:28

Legalább ötvenegy gyereket, nagyrészt lányokat raboltak el dzsihadisták Mozambikban tavaly – jelentette be június 9-én, szerdán a Save the Children (Mentsük meg a Gyermekeket) nevű nemzetközi segélyszervezet, hozzátéve, hogy az elhurcolt gyermekek valós száma feltehetően az említettnél is magasabb.

HMHIM_Szlovákia (15)

„Értéket helyreállítani, értéket teremteni jöttek”

2021. június 10. 10:51

A magyar 1. vasútépítő hadosztály hősi halottainak emlékművét avatták a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) munkatársai június 8-án, a szlovákiai Kriványban. A magyar hadifoglyokból álló alakulat a felvidéki vasúthálózatban esett károk javítását végezte 1945-ben.

Homsz tartomány_rakéta

Izraeli rakéták: a légierő semmisítette meg őket

2021. június 9. 19:30

A SANA szíriai állami hírügynökség azt közölte, hogy a rakéták Libanon felől hatoltak be szíriai légtérbe június 8-án, kedden éjszaka. Médiaértesülések szerint a főváros környékéről korábban robbanásokat lehetett hallani.

ratko-mladic

A „Balkán mészárosát” életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték

2021. június 9. 9:37

Az ENSZ hágai nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) június 8-ai, keddi döntésében elvetette a népirtás, valamint háborús és emberiesség elleni bűncselekmények miatt 2017-ben elítélt Ratko Mladic fellebbezését, és megerősítette a „Balkán mészárosának” is nevezett volt boszniai szerb hadseregparancsnok életfogytig tartó szabadságvesztését elrendelő ítéletet.

libya

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy ellenőrző pontnál

2021. június 8. 9:36

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát június 6-án a dél-líbiai Szabha városának ellenőrző pontjánál, legalább négyen meghaltak, a merényletért az Iszlám Állam jelentkezett.

Abubakar Shekau

Felrobbantotta magát a nigériai Boko Haram terrorszervezet vezetője

2021. június 7. 18:36

Felrobbantotta magát Abubakar Shekau, a Nigériában iszlám kalifátus létrehozásáért harcoló Boko Haram terrorszervezet vezetője a rivális iszlamista csoport, a Nyugat-Afrikai Iszlám Állam (ISWAP) elleni harcok során - közölte a sajtóhoz június 6-án, vasárnap eljuttatott hangfelvételen az ISWAP, a Shekau haláláról napvilágot látott első hírek után két héttel.