Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Külföldi hírek

Pentagon_

Lövöldözés miatt lezárták a Pentagon épületét

2021. augusztus 3. 21:23

Lövöldözés miatt, amerikai idő szerint augusztus 3-án, kedden délelőtt lezárták az amerikai Védelmi Minisztérium, a Pentagon épületét.

Mercel_street_attact

Románia magyarázatot követelt Irántól a Mercer Street tartályhajó elleni támadásra

2021. augusztus 3. 9:31

Románia teljességgel elfogadhatatlannak tartja, és határozottan elítéli a Mercer Street tartályhajó ellen szándékosan elkövetett, két emberéletet követelő dróntámadást, amelyért Iránt teszi felelőssé - közölte augusztus 2-án, hétfőn a bukaresti külügyminisztérium.

mine bosnia

Aknára lépő vadászok vesztették életüket Bosznia-Hercegovinában

2021. augusztus 2. 14:25

Két vadász vesztette életét augusztus 1-jén, vasárnap a közép-boszniai Zavidovici közelében, amikor gyalogsági aknára lépett és felrobbant - közölte a bosznia-hercegovinai szövetségi polgárvédelmi hivatal.

naftali-bennett-miniszterelnok

Izrael továbbra is állítja: Irán támadta meg a teherhajójukat

2021. augusztus 2. 9:32

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy cáfolata ellenére Irán hajtotta végre csütörtökön a két emberéletet követelő támadást az izraeli működtetésű teherhajó ellen Omán térségében - jelentette augusztus 1-jén, vasárnap a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet.

al-shabaab

Pokolgép robbant egy focistákat szállító buszon

2021. július 31. 18:06

Pokolgép robbant egy labdarúgó-csapatot szállító buszon a szomáliai Kismayo kikötővárosban, legalább öt sportoló halálát okozva - közölte a helyi rendőrség július 30-án, pénteken.

czech army

Csehország támogatni fogja a cseh hadseregnek segítő afgánokat

2021. július 30. 18:26

Csehország támogatást nyújt azoknak az afgánoknak és családjuknak, akik segítették a cseh hadsereg misszióját a nemzetközi erők által 2001-től kezdődően megszállt országban. A programról, amely anyagi segítséggel, és szükség esetén menedéknyújtassal is számol, július 30-án, pénteken döntött a cseh kormány.

taliban

Kína támogatásáról biztosította a tálibokat Afganisztánban

2021. július 29. 19:58

Peking támogatásáról biztosította az afganisztáni tálibokat július 28-án, szerdán Vang Ji kínai külügyminiszter, feltételül szabva, hogy a tálibok szigorúan határolódjanak el minden terrorszervezettől, köztük a Kelet-turkesztáni Iszlám Mozgalomtól (ETIM), amelyet Kína az ujgurok lakta Hszincsiangban elkövetett merényletekkel vádol.

szenes-447x330

Szenes Hanna-relikviákat tett közzé az Izraeli Nemzeti Könyvtár

2021. július 29. 14:05

Születésének századik évfordulója alkalmából Szenes Hanna-relikviákat tett közzé az Izraeli Nemzeti Könyvtár.

Cyber-War

Kiberbűnözés elleni, 1800 fős szuperirodát hoz létre Lengyelország

2021. július 28. 9:36

A kiberbűnözés elleni küzdelem központi irodájának létrehozását jelentette be július 27-ei, keddi, varsói sajtóértekezletén Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Mariusz Kaminski belügyminiszter. Az új testület célja az utóbbi időben fokozódó internetes fenyegetések kivédése lesz.

kim_dzsong

Újra működik a forródrót Phenjan és Szöul között

2021. július 27. 20:30

Dél-Korea és Észak-Korea helyreállította a korábban megszakított forródrótot Szöul és Phenjan között – jelentette be július 27-én, kedden a dél-koreai elnöki hivatal.

×