Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lendületben a New Challenge 2022 gyakorlat

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: Dévényi Veronika |  2022. március 28. 11:32

Folytatódott az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis kiválasztott hajózóinak intenzív különleges műveleti célfelkészítése az elmúlt héten.

foto-dévényiveronika PBRT (33)

A repülési feladatok közül kiemelkedő szerepet kapott a gyorskötéllel (Fast Rope), illetve az Alpin kötéllel történő különleges műveleti csoportok kijuttatása. A felkészítés fokozatosságát megtartva a helikoptervezetők és az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái a hét közepén már Újdörögd gyakorlótéren, a Romváros területén hajtották végre a speciális feladatokat.

Az újdörögdi gyakorlótér változatos terepadottságait kihasználva a feladatokat az egyszerűtől a bonyolult felé haladva lehetett gyakorolni.

foto-dévényiveronika PBRT (24)

A csúszási feladatok mellett – a Romváros épületeinek adottságait figyelembe véve – épületek közé és háztetőre történő leszállásokkal kirakásokat, kiemeléseket is végrehajtottak.

A résztvevő hajózó állomány az elmúlt napok során, folyamatos gyakorlás útján, fokozatosan szereznek jártasságot a különleges műveleti csoportok kirakásában és kiemelésében, a különböző kijuttatási és kiemelési módszerek végrehajtásában. A folyamatos, intenzív gyakorlás a képesség kialakításának alapja.

Kapcsolódó cikkek