Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Logisztika, testközelből

Nyílt nap Kaposváron

Szöveg: Löbl Eszter hadnagy | Fotó: A szerző és Fehérváry Ildikó főtörzsőrmester felvételei |  2023. május 30. 9:17

Sok év szünet után május 26-án ismét gyerekzsivajtól volt hangos az MH Lahner György 2. Ellátóezred laktanyája, ahol változatos programok és színvonalas műsorok várták a közel 1500 érdeklődőt.

DSC_0429

A laktanya nyílt nap híre megmozgatta Kaposvár és a környékbeli települések lakosságát: gyerekek és felnőttek egyaránt nagy érdeklődéssel vették szemügyre a kiállított katonai járműveket, a hatástalanított fegyvereket és az egyéb haditechnikai felszereléseket. Számos érdekes program várta a közönséget a toborzó iroda sátránál is, ahol egy repülőgép szimulátort is kipróbálhattak. A Kaposvári Helyőrségi Zenekar ismét elkápráztatta a közönséget színvonalas gyep-showjával. Ugyancsak látványos produkcióval szórakoztatott mindenkit az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár különleges díszelgő csoportja és a katonai rendészek is.

DSC_0114

Akik a passzív kikapcsolódás mellett aktívan is szerették volna eltölteni az időt, azok kipróbálhatták az akadálypályát, az airsoft lövészetet és az íjászatot is. A rendezvény célja szűkebb értelemben az ellátóezred; tágabb értelemben pedig a teljes Magyar Honvédség népszerűsítése volt, abban bízva, hogy a tapasztalatok alapján idővel egyre több fiatal választja majd a katonai hivatást.

Címkéknyílt nap