Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megáldották az anyagellátók irodahelyiségeit

Szöveg: MH ARB | Fotó: az alakulat felvételei |  2022. január 26. 15:47

Szentelési szertartást végzett Rácz István őrnagy, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat Katolikus Tábori Püspökség lelkésze az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Újszász utcai laktanyájában, január 25-én.

Ádás_MH_ARB (4)

A telephelyeken dolgozók kérésére közel negyven katona és honvédelmi alkalmazott irodáját áldotta meg a lelkész, ajtajuk fölé írva - a hagyomány szerinti - áldás szövegének rövidítését, az évszám - 2022 - közé foglalva.

Ádás_MH_ARB (3)

A helyiségek megszentelése a parancsoki épületben Dolányi Sándor ezredesnél, a raktárbázis parancsnokánál kezdődött. „Fontos, hogy a béke nemcsak a haza kifejezett védelme során, hanem a hétköznapi és munkahelyi életünkben is meghatározó legyen. A hétköznapok küzdelmeit idén a hit erejével erősítettük meg alakulatunknál” - mondta az ezredes.

Ádás_MH_ARB (1)

Az irodák megszentelésének gondolata egy régi – vidéken inkább ismert és gyakorolt – katolikus vallási szokásán alapul. Vízkereszt ünnepe után, a katolikus egyház papjai végig járják a hívek otthonait, az iskolákat és intézményeiket, áldást kérve az ott tartózkodókra.

„Mivel az itt dolgozók naponta annyi időt töltenek a munkahelyükön, mint saját háztartásukban, ezért az irodahelyiségük második otthonukká válik. Emiatt vetettem fel az MH ARB alakulatánál idén az irodaszentelés gondolatát” – mondta Rácz István őrnagy, katolikus tábori lelkész.

Ádás_MH_ARB (2)