Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megemlékezés, felkészülés, emléktúra

Az elmúlt hét legizgalmasabb videói

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. január 26. 8:29

Összeállításunkban az elmúlt hét leglátványosabb videóit tekinthetik meg.

Tizenhat éve történt a szlovák légikatasztrófa

„A magyar emberek mindörökre megőrzik a katonák emlékét és ápolni fogják azt” – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter január 19-én, Hejcén, a szlovák légierő An-24-es szállítógépét ért repülőszerencsétlenség tizenhatodik évfordulóján. A negyvenkét halálos áldozatot követelő tragédia hősi halottjairól katonai tiszteletadás mellett emlékeztek meg.

A teljes tudósítás itt elérhető.

Készen állnak a balkáni misszióra

Az MH KFOR Kontingens 26. váltása készen áll a balkáni misszióra. A katonák kétnapos zárógyakorlata tömegoszlatási feladatokkal zárult január 20-án, csütörtökön, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében. A huszonhatodik váltás márciusban kezdi meg szolgálatát Koszovóban.

A teljes tudósítás itt elérhető.

A Doni áttörés hőseire emlékeztek

1943. január 12-én törték át a szovjet alakulatok a magyar arcvonalat a Don-kanyarban. Most, 79 év múltán – a hagyományokhoz híven – az ország több pontján is megemlékező túrákat rendeznek. Hajdú-Bihar megyében több mint 70 kilométeren át meneteltek a XXII. Doni Hősök Emléktúrán résztvevők január 21-e és 23-a között, a doni áttörésben elesett és a harcokat túlélt hősök emléke előtt tisztelegve.

A teljes tudósítás itt elérhető.

Címkékhonvédelem