Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megnövekedett katonai járműforgalom várható

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: illusztráció |  2022. október 13. 18:48

Az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred október 14-én, a Rejtett Portya 2022 és a Strong Will 2022 gyakorlatok végeztével hazacsoportosítást hajt végre, ezért katonai menetoszlop közlekedésére kell számítani Újmajor – Veszprém – Várpalota – 8-as főút – Székesfehérvár – M7 autópálya – M0 autóút – M31 autópálya – M3 autópálya – M35 autópálya – 4-es főút – Hajdúhadház – Debrecen útvonalon.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják.

Kérjük a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja.

A lakosság megértését és türelmét köszönjük!