Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megnövekedett katonai járműforgalom várható Szentes és Hajdúhadház között

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: archív felvétel |  2022. augusztus 25. 18:26

Megnövekedett katonai járműforgalom várható egy gyakorlatról történő visszacsoportosítás miatt augusztus 26-án, az ország több pontján.

A TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyarországi modulja befejezte gyakorlatát Szentesen, ezért visszacsoportosításra kerül Hajdúhadházra. Augusztus 26-án a reggeli óráktól megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalakon:

  • Szentes 45. út – 443. út – Gyomaendrőd – 47. út - Szeghalom-Berettyóújfalu - 47. főút - M35 autópálya—354. főút – 4. főút – Hajdúhadház, valamint
  • Szentes - 451. út - 45 - Kunszentmárton- 45. főút- 44. főút – 442 - Martfű- 442 - Rákóczifala- 442. főút - Szolnok – Szajol - Kenderes - Püspökladány – 4. főút- Debrecen – Hajdúhadház.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

A lakosság megértését és türelmét köszönjük!

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

Szentes_archív