Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műszaki szakfelderítés Táborfalván

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. október 4. 9:09

A szakfelderítés részeként mérték fel a táborfalvai lő- és gyakorlótér úthálózatának állapotát az MH 5. Bocskai István Lövészdandár műszaki katonái szeptember végén.

Táborfalva_műszaki_szakfelderítés (2)

A hódmezővásárhelyi Művelettámogató Műszaki Zászlóalj első századának nem szervezetszerű felderítő csoportjai a feladatot megelőzően - az elméleti foglalkozások során - célirányos felkészítéseken vettek részt. Ezt követően a táborfalvai lő- és gyakorlótéren, a műszaki felderítő kiképzés részeként felmérték a települési körleteket, az előrevonási útvonalakat, illetve a tűzoltóutat. A feladat egyben a jövő évi műszaki munkálatokra való felkészülést is jelentette.

Táborfalva_műszaki_szakfelderítés (3)

Nagy Gábor őrnagy, a Művelettámogató Műszaki Zászlóalj parancsnokhelyettese elmondta: az útfelderítések során a műszaki katonák alapvetően az utak járhatóságát ellenőrizték. Megmérték az utak szélességét, átbocsájtó képességét, felmérték a vízelvezető árkok állapotát, illetve ejtősúly segítségével megnézték az útfelület teherbírását és feljegyezték az út fajtáját is.

„A műszaki felderítés egy olyan feladat, amelyet a műszaki katonák a saját munkájuk előtt végeznek el, így már előzetes javaslatok és számvetések is készülnek a szükséges feladatokkal kapcsolatban. A műszaki munkálatok megkezdésekor így már tudjuk, hogy milyen anyagokra és eszközökre lesz szükség az utak állapotának helyreállításához” - mondta az őrnagy.

A táborfalvai kitelepüléssel egybekötött útvonalfelderítés lehetőséget nyújtott a műszaki zászlóalj következő évre tervezett feladatainak gyakorlására is.

Táborfalva_műszaki_szakfelderítés (4)
Táborfalva_műszaki_szakfelderítés (1)