Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összeütközött a francia légierő Rafale demo párosa

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2022. május 26. 20:29

Repülőnapot rendeztek a francia légierő 709-es Cognac-Châteaubernard légibázisán május 21-22-én: a rendezvény második napja azonban nem zajlott le eseménytelenül, összeütközött a Vautour Bravo demo csapat két Rafale vadászbombázója.

rafale_01

A két Rafale harcászati bemutatójuk során az egyik manővernél olyan közel repült egymáshoz, hogy a két gép összeért, megrongálódott, továbbá a leszakadó darabok a bázis közelében lévő Gensac-la-Pallue település egyik házában is kárt okoztak. A hajózók nem sérültek meg a baleset során, gépeikkel sikeresen visszatértek a bázisra.

A nyilvánosságra került fotókon látható, hogy a vezérgép (122/30-GY) függőleges vezérsíkjának teteje szakadt le, ez a gép egyébként az idei NATO Tiger Meetre díszfestéssel ellátott darab: a május 20-án záródó „Tigristalálkozóról” elhozta a legszebb festésű gépnek járó díjat is. A másik gép kacsaszárnya, illetve jobb oldala sérült meg.

A Rafale C-k a Mont-de-Marsan légibázison települnek, a Vautour Bravo demo csapat egészen újnak mondható a repülőnapok palettáján, hiszen 2020 januárjában alakult, de az elhúzódó vírushelyzet miatt túl sok bemutatón nem tudtak eddig részt venni.

rafale_02
Forrás: jetfly.hu
Címkékhaditechnika