Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ruszin-Szendi Romulusz

Pakisztán (nyitó)

A pakisztáni hadsereg parancsnokával találkozott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy

2022. augusztus 6. 10:45

Pakisztánba utazott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, aki többek között Nadeem Raza vezérezredessel, a pakisztáni vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökével találkozott. A többnapos látogatás alatt a magyar parancsnok szűk körű megbeszélést folytatott Zaheer Ahmed Baber Sidhu vezérezredessel, a pakisztáni légierő haderőnem parancsnokával is.

Hirtv_1

A Magyar Honvédség feladata az ország fegyveres védelme

2022. augusztus 3. 9:13

A katasztrófavédelmi állomány létszámának növeléséről, a honvédelmi miniszter a haderő készenlétének fokozására adott utasításának gyakorlati végrehajtásáról, a koszovói biztonsági helyzetről, illetve a hazánkba települő NATO-csapatok feladatairól beszélt dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Hír TV „Napi aktuális” című műsorában, augusztus 2-án, kedden.

Ruszin_nyitó

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz: növelik a katasztrófavédelmi állomány létszámát

2022. augusztus 1. 12:52

Az elmúlt hetekben tapasztalt természeti katasztrófák arra ösztönöztek bennünket, hogy a katasztrófavédelmi rendszerben kijelölt állandó állomány mellé további erőket állítsunk készenlétbe – közölte a Magyar Honvédség parancsnoka augusztus 1-én, hétfőn az MTI-vel.

BAP_1

Ismét magyar Gripenek őrzik a balti légteret!

2022. július 29. 12:57

Augusztus 1-től újra a Magyar Honvédség légiereje biztosítja négy hónapon át a balti légtér, Észtország, Litvánia és Lettország védelmét, négy Gripen vadászgéppel. „A mai napon vezető nemzetként egy olyan feladat jelképes kulcsait vesszük most át, amely kitüntetett szerepet tölt be úgy a balti államok polgárainak életében, biztonságában, mint a NATO történetében” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a litvániai Šiauliai repülőbázison megrendezett átadás-átvételi ceremónián. Az eseményen részt vett Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

pk_haza_index

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz: szövetségeseink számíthatnak ránk!

2022. július 25. 22:28

A belgiumi Mons-ban tett villámlátogatást július 25-én dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, ahol egyebek mellett az ukrán-orosz háborúról tárgyalt Christopher Cavoli vezérezredessel, a szövetséges erők műveleti parancsnokával.

pk_honvédelmi_tábor_index

Parancsnoki látogatás a honvédelmi táborban

2022. július 21. 18:15

A Magyar Honvédség parancsnoka tett látogatást Szolnokon, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison zajló honvédelmi tábor résztvevőinél július 21-én, csütörtökön. Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy örömének adott hangot, amikor úgy fogalmazott, hogy a fiatalok szemében látszik az akarat és, hogy jól érzik magukat az egyenruhások között.

altisztavatás_index

Erős akarat csak erős hitből fakad

2022. július 16. 20:10

Több mint négyszáz torokból zengett a Hősök terén az altiszti hitvallás egyik legfontosabb gondolata: erős akarat, csak erős hitből fakad. Csaknem egyéves felkészítésük után ünnepélyes esküt tettek azok a katonák, akik immár a Magyar Honvédség altisztjeiként folytatják szolgálatukat. Avatásukon jelen volt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

Altisztavatas_20220716_41

Négyszáz torok zengte: erős akarat erős hitből fakad!

2022. július 16. 14:40

„Önöknek a katonaszakma mestereinek kell lenni. Önöktől tanulják meg a katonáink az alapfogásokat” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter július 16-án, szombaton a budapesti Hősök terén tartott altisztavatáson, ahol több mint négyszázan tettek esküt.

Franciaország-MHpk (nyitó)

A párizsi díszszemlén vett részt a Magyar Honvédség parancsnoka

2022. július 14. 14:44

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a francia függetlenség napja alkalmából rendezett díszszemlén vett részt Párizsban. A Magyar Honvédség parancsnokát Thierry Burkhard vezérezredes, francia vezérkari főnök fogadta.

MH_AA_kapott_vezetők (3)

Állománygyűlés a Magyar Honvédség vezető állománya részére

2022. július 8. 16:51

Bemutatkozott a Honvédelmi Minisztérium vezetése a Magyar Honvédség alakulatainak parancsnokai és vezetőállománya részére július 8-án, pénteken, Szentendrén. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és a tárca államtitkárai - szakmai életútjuk mellett - szóltak a tárcában betöltött szerepükről, küldetésükről is.