Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ruszin-Szendi Romulusz

KFORindex

Budapesten fogadták a Koszovóból hazaérkező katonákat

2022. november 25. 17:37

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka visszafogadó ünnepségen köszöntötte az MH KFOR Kontingens 26. váltásának katonáit a Honvédelmi Minisztérium épületében, november 25-én, pénteken. A rendezvényen elismeréseket vehettek át a katonák, akiknek féléves koszovói külszolgálata szeptemberben ért véget.

hoseinkindex

Hőseinkre emlékező történelmi útikalauz

2022. november 25. 8:07

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka mutatta be Szebenyi István hadszintérkutató legújabb, „Sírjaik hol domborulnak – A Vértes katonasírjai” című kötetét a gánti Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központban tartott könyvbemutatón, november 24-én, csütörtökön. A Radisics Milán fotóművész izgalmas, természetet és katonasírokat bemutató felvételeivel készített album a szerző megfogalmazása szerint olyan „történelmi útikalauz”, amely mindenkihez szól.

6

Veszprémbe látogatott a parancsnok

2022. november 23. 20:37

A november elején megalakult MH Légierő Parancsnokság vezetési központjába, Veszprémbe látogatott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, november 23-án, szerdán.

23

A pakisztáni nemzetközi védelmi kiállításra látogatott a Magyar Honvédség parancsnoka

2022. november 21. 8:47

A pakisztáni Karacsiban rendezték meg a Nemzetközi Védelmi Kiállítást és Szemináriumot (International Defense Exhibition and Seminar – IDEAS) november 15. és 18. között. A kiállításra ellátogatott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnoka, illetve Ocskay István ezredes, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság Modernizációs Intézetének az igazgatója is.

V4_vkf_Szlovákia (nyitó)

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy: fontos a visegrádi országok együttműködése

2022. november 16. 14:04

Magyarország számára a Visegrádi Csoport a védelmi együttműködés fontos regionális kerete. A közvetlen szomszédságunkban zajló háború miatt a V4-ek védelmi politikai és katonai együttműködése kiemelt jelentőséggel bír – jelentette ki dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a november 14. és 16. között tartott Visegrádi Négyek vezérkarfőnöki szintű találkozóján, a szlovákiai Gácson.

Debrecen_index

Most haderőt kell fejleszteni

2022. november 11. 19:14

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi tanára „A magyar haderőfejlesztés aktuális kérdései” címmel tartott ismeretterjesztő előadást „Az emlékezés napja” elnevezésű emlékkonferencián november 11-én, pénteken a Cívis Városban. A rendezvényen az altábornagy úgy fogalmazott: az egész világ egyet ért azzal, hogy most haderőt kell fejleszteni.

jobb alsó

Kitüntetést kapott a balesetnél segédkező növendék és nevelőtanár

2022. november 11. 18:31

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka kitüntetéseket adott át az október 16-i debreceni közúti baleset sérültjeinek ellátásban segédkező növendéknek és nevelőtanárának a Kratochvil Károly Honvéd Középiskolában rendezett ünnepségen, november 11-én, pénteken.

MHpk_index

Ha szükség van a magyar katonára, itt vagyunk

2022. november 11. 9:45

A Civil Összefogás Fóruma által szervezett Civil Akadémián beszélt az orosz-ukrán háborúról, valamint arról, hogy a konfliktus milyen feladatokat jelent a Magyar Honvédség számára dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka november 10-én, csütörtökön, Budapesten.

Sámán_Tőr_index

Az éj harcosai

2022. november 10. 17:07

A különleges erőknek az éjszaka leple alatt sem jelent különösebb kihívást a feladatvégrehajtás. Erről a Sámán Tőr 2022 elnevezésű különleges műveleti rendszergyakorlaton tanúbizonyságot is tettek, hiszen a kiképzési foglalkozássorozat egyik legfontosabb mozzanata egy komplex - szárazföldi és légierős alegységek által végrehajtott -, összehangolt éjszakai lövészet volt. A gyakorlatot november 9-én, szerdán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is meglátogatta.

Kecskemét_index

111 katona tett esküt Kecskeméten

2022. november 9. 19:17

Az új típusú honvédségi alapkiképzés első végzősei, 111 önkéntes tartalékos és szerződéses katona tett esküt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka előtt Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, november 9-én, szerdán.