Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sándor Zsolt

McGee vezérőrnagy (nyitó)

Egymást támogatva

2022. augusztus 6. 10:23

Hivatalos látogatást tett Joseph Patrick McGee vezérőrnagy, az amerikai 101. Légimozgékonyságú Hadosztály parancsnoka a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában augusztus 5-én, pénteken. A magas rangú amerikai vendéget Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese fogadta irodájában.

ÉKIAK_indexkép

Jó kezekben a határ védelme

2022. augusztus 5. 7:53

Meglátogatta a Keleti Pajzs 2022 feladatban részt vevő katonákat augusztus 4-én Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese és Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.

Újmajor_index2

Megérkeztek hazánkba a kijelölt nemzetközi erők

2022. augusztus 4. 5:47

Amerikai, horvát, olasz és montenegrói katonák érkeztek hazánkba július végén, illetve augusztus elején, hogy a NATO Kiemelt Éberségi Tevékenység Harccsoport (HUN eVA BG) részeként, a Magyar Honvédség kijelölt erőivel együtt elkezdjék a közös munkát.

horvát katonák érkezése (4)

Teljes éberség

2022. augusztus 4. 5:45

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenység Harccsoport (HUN eVA BG) részeként amerikai, horvát, olasz és montenegrói katonák érkeztek hazánkba július végén, illetve augusztus elején, hogy a Magyar Honvédség kijelölt erőivel együtt elkezdjék a közös munkát.

koreai attasek 6

Új koreai véderőattasé hazánkban

2022. július 27. 18:37

Búcsúlátogatásra, illetve bemutatkozó látogatásra érkezett a Koreai Köztársaság leköszönő; és újonnan hazánkba akkreditált véderőattaséja Kim Kyung Hwan ezredes és Jeong Kyoungihn ezredes, július 27-én. A katonadiplomatákat Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese fogadta a Honvédelmi Minisztériumban.

Harckocsizo_Fegyvernemi_Nap_es_miniszteri_zaszloszalag_adomanyozas_Tata_20220725_20

A harckocsizó fegyvernem a szárazföldi haderőnem ökle

2022. július 25. 16:47

„Egy olyan zászlóra fogom ma rákötni az általam adományozott szalagot, ami nemcsak a becsület, a dicsőség, a bajtársiasság és a haza iránti hűség katonai hagyományokban gyökerező jelképe, hanem egy közösség összetartozásának szimbóluma is” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere július 25-én, hétfőn, Tatán.

köszönet a szolgálatért_index

Köszönet a szolgálatért

2022. július 21. 21:57

Július 21-én születésnapjuk alkalmából köszöntött katonákat és adott át elismeréseket a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese.

Andi_kapott_jav (1)

Németországban zajló gyakorlatot tekintett meg a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese

2022. július 21. 19:39

Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese és dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága szárazföldi haderőnemi szemlélője is részt vett a „Dynamic Front 22” gyakorlat - éleslövészettel egybekötött - kiemelt látogatói napján július 20-án, szerdán, a németországi Grafenwöhrben.

Baltic_index

Újra magyar Gripenek indulnak a Baltikumba

2022. július 21. 17:00

Hatalmas megtiszteltetés és felelősség a baltikumi légtérrendészeti feladatban való részvétel – jelentette ki dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára július 21-én, csütörtökön, a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. A rendezvényen – mások mellett – részt vett Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, valamint Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.

túlélő_tábor_index

Mindenki túlélte

2022. július 16. 12:12

„Nincs nemesebb feladat, mint a haza szolgálata. Remélem erre is megtanított mindenkit ez a honvédelmi tábor” – mondta Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred szervezte túlélő tematikájú honvédelmi tábor július 15-ei zárónapján, Székesfehérváron.