Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sándor Zsolt

LALA0155

India véderőattaséját fogadta a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese

2023. március 20. 20:25

Vijayant Singh ezredest, a hazánkba akkreditált, prágai állomáshelyű indiai véderőattasét fogadta hivatalában Sándor Zsolt altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese március 20-án.

LALA0058

Amerikai-magyar találkozó

2023. március 12. 16:47

Kétoldalú megbeszélést folytatott Sándor Zsolt altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese Joseph Patrick McGee vezérőrnaggyal, az Amerikai Egyesült Államok hadseregének 101. Légiszállítású Hadosztály parancsnokával.

pakozdindex

Az emlékezés napja Pákozdon

2023. március 11. 20:07

A tizedik; katonahőseink előtt tisztelgő kegyeleti emlékfutáson részt vevők beérkezésével indult a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely tavaszköszöntő ünnepsége, március 11-én. A rendezvény egyben megemlékezés is volt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175.; és hazánk NATO csatlakozásának 24. évfordulója alkalmából.

IMG_0552

Dróntechnológia: folyamatos fejlődés

2023. február 14. 19:21

Nem csak az új technológia fejlesztésére kell összpontosítanunk, hanem arra is, hogy a már meglévő technológiákat innovatív, újszerű módon alkalmazza a haderő a védelmi és támadó funkciókra – mondta Sándor Zsolt altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a „Drone Day” elnevezésű konferencián, a szentendrei Görgey Artúr laktanyában, február 14-én, kedden.

olasz_index

Hét eredményes hónap

2023. február 14. 10:58

Massimiliano Careddu alezredes, parancsok vezetésével új olasz kontingens érkezett Magyarországra, a NATO Kiemelt Éberségi Tevékenység Többnemzeti Harccsoportba (enhanced Vigilance Activity Battle Group - eVA BG) február 13-án, hétfőn. A Veszprém melletti Újmajor katonai bázison megrendezett ünnepélyes átadás-átvételi ceremónián Sándor Zsolt altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese méltatta az olasz kontingens munkáját.

Szarajevó_kapott (9)

Új parancsnok az EUFOR ALTHEA művelet élén

2023. január 18. 20:17

Helmut Habermayer vezérőrnagy személyében 2023. január 18-tól új parancsnoka van az EUFOR ALTHEA műveletnek. A parancsnoki beosztás ünnepélyes átadás-átvételi eseményén a Honvédelmi Minisztériumot Gion Gábor, a tárca védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára és Sándor Zsolt altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese képviselte.

Defender_index

A megfelelő ember a megfelelő helyen, a megfelelő tervet hajtsa végre

2023. január 9. 18:46

Magyarországon tartják a Defender Europe 2023 elnevezésű gyakorlatsorozat utolsó tervezői konferenciáját. Az egyhetes szakmai eszmecserén az elmúlt egy év tervezési folyamatait összegzik annak érdekében, hogy a megfelelő ember, a megfelelő helyen, a megfelelő tervet hajtsa majd végre.

adventi7

Adventi koncert Székesfehérváron

2022. december 12. 16:40

Két év kihagyást követően újra adventi koncertet adott a Fricsay-díjas Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar Ruff Tamás őrnagy, zenekarvezető vezényletével. A zenekar a közös zenélés, az örömzene üzenetével varázsolt el minden érdeklődőt az idei esztendő harmadik adventi hétvégéjén.

Katonadolog_1208 (nyitó)

„Minden egyes felkészített, szakképzett altisztre, tisztre, katonára szükségünk van”

2022. december 8. 20:12

A Magyar Honvédség szervezeti átalakulásáról beszélt Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese a Spirit FM „Katonadolog” című műsorának vendégeként december 8-án, csütörtökön.

Lynx-szemle_index

Parancsnoki értekezlet és Lynx-szemle

2022. december 7. 11:55

Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese december 5-én, hétfőn nyitotta meg az MH Szárazföldi Parancsnokság idei utolsó parancsnoki értekezletét, amelyet ezúttal a táborfalvai Helyőrségi Művelődési Otthon épületében rendeztek meg. A parancsnoki értekezlet résztvevői a szakmai megbeszélést követően dr. Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokságának parancsnoka vezetésével megtekintették a táborfalvai terepen éppen vezetési kiképzésre használt Lynx (Hiúz) típusú gyalogsági harcjárműveket.