Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sátrakat telepítettek a pápai katonák

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: a szerző felvételei |  2020. szeptember 21. 16:04

Az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái szeptember 21-én két sátrat telepítettek a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. Szombathelyi Egészségügyi Központja részére. A szakrendelő udvarában felállított katonai sátrak a lehetséges koronavírus-fertőzöttek biztonságosabb körülmények között történő mintavételezését fogják segíteni.

20200921_MH_PBRT_sátortelepítés_Szombathely (1)

A szombathelyi egészségügyi intézmény a Vas Megyei Védelmi Bizottsághoz fordult segítségkérési igényével. A szakrendelő két készlet 63M katonai sátrat igényelt, amelyben így az épületen kívül végezhetnek PCR-teszteket. Ezeket a mintavételeket elsősorban olyan kontaktszemélyeken fogják elvégezni, akik esetlegesen koronavírus-fertőzöttel érintkezhettek. A sátrak lehetővé teszik, hogy ne a rendelőkben vagy a mentőszolgálat dolgozói által, hanem biztonságos körülmények között, elkülönített módon, előre megadott időpontban történhessen a tesztelés.

A sátrakat az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái telepítették szeptember 21-én. Az elkészült felépítményt az egészségügyi központ részéről a gazdasági igazgató, Kocsis Enikő, valamint dr. Kovács Lajos orvosigazgató vette át.

GALÉRIA