Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Szabadság, szerelem!” – és alkotótábor

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: Antal Valéria és a szerző felvételei |  2021. október 25. 17:22

Petőfi Sándor és költészete állt a 29. Katonai Képzőművészeti Alkotótábor középpontjában, melynek záróünnepségét október 25-én, hétfőn tartották a kurzusnak helyt adó MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK), Balatonakarattyán.

Alkotótábor (2)

Dr. Boldizsár Gábor ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztályának vezetője a tábort értékelve elmondta: nagyon örül annak, hogy vannak az életben állandó dolgok, ilyen ez az alkotótábor is. Mint fogalmazott: a katonaművészek is elsősorban katonák, akik tehetségükkel is a hazát szolgálják.

Alkotótábor (7)

A tábort vezető Breznay András festőművész összegzésként kiemelte: a töretlen alkotókedvvel bíró résztvevők idén is újabb technikákat sajátítottak el. Hozzátette: katona és művész között sajátos párhuzam fedezhető fel. Mindkettő hisz abban, hogy napi munkája végül hosszabb távon magasztosabb cél érdekében is hasznos, vagy éppen annak részévé válik.

A tábort szervező MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatóság igazgatója, Aulechla József ezredes ajándékkal köszönte meg a tábor művésztanárainak munkáját, valamint Piros Ottó ezredesnek, az MH RKKK parancsnokának azt, hogy az alkotók idén is szó szerint festői környezetben áldozhattak a művészet oltárán. Az eddigi hagyományokhoz hűen a katonaművészek néhány alkotásukat a Honvédüdülő javára ajánlották fel.

Címkékkultúra