Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai felkészítés a koordinációs tiszteknek

Szöveg: Márton Boglárka hadnagy |  2021. május 16. 10:19

Toborzásért és szociális gondoskodásért felelős koordinációs tisztek számára tartottak szakfelkészítést az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságon. Átalakult a szervezet vezetési-irányítási rendszere, amellyel párhuzamosan új feladatkörök is megjelentek: a koordinációs tisztek olyan újonnan beosztásba került katonák, akiket középszintű szakmai irányítási feladatokkal bíztak meg.

Szakmai_felkészítés_1

A parancsnokság vezetési-irányítási rendszerében bekövetkezett változást a honvédségi adatkezelésről és a honvédelmi kötelezettségek teljesítésével kapcsolatos katonai igazgatási feladatokról szóló 2013. évi XCVII. törvény módosítása indokolta. Az átalakítással hét Hadkiegészítő és Toborzó Központ és húsz Hadkiegészítő és Toborzó Iroda jött létre. A központok középszintű szakmai irányító szervként az alárendeltségükbe tartozó megyei irodák működéséért felelnek.

A központokban beosztásba helyezett koordinációs tisztek a toborzással és szociális gondoskodással kapcsolatos regionális szakfeladatok irányítását végzik. Felkészítésük célja az volt, hogy megismerjék a szakmai elöljárók által meghatározott feladatokat, valamint a jogszabályi változásokat. Szűcs Imre ezredes, az alakulat parancsnoka ismertette a szaktisztekkel az elvárásait és iránymutatásait.

Szakmai_felkészítés_2

A felkészítés során Durgó Tamás alezredes, a Toborzó és Érdekvédelmi Osztály vezetője és az osztály szakbeosztottjai a koordinációs szakterülettel járó jogkörökről és feladatokról beszéltek. Előadásaikban kitértek a toborzással kapcsolatos elöljárói feladatszabásra, az Online Toborzó Iroda szerepére, a hadisírgondozásra és honvédelmi nevelésre, valamint a segélyezés és a kegyeleti gondoskodás területén bekövetkezett jogszabályi változásokra is.

A program zárásaként a szaktisztek konzultáció keretén belül vitathatták meg a felmerülő kérdéseket.

Címkéktoborzás