Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új osztrák véderőattasé Budapesten

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: Rácz Tünde |  2021. október 14. 8:55

Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) törzsfőnöke hivatalában fogadta Daniel Pregl dandártábornokot, a leköszönő-, valamint Manfred Hanzl dandártábornokot, a hivatalba lépő osztrák véderőattasét október 13-án, szerdán.

AUT 1

A találkozó során Mihócza Zoltán altábornagy köszönetet mondott a magyar Leopárd 2A4 harckocsik kezelőszemélyzetének kiképzése során nyújtott osztrák támogatásért, valamint kiemelte a két ország közötti különleges műveleti együttműködést. A felek egyetértettek abban, hogy a két ország közötti együttműködést szintén kiválóan példázza az osztrák katonai műszaki kontingens magyarországi feladatvégrehajtása, mely a déli határzár megerősítése során segítette a magyar katonákat 2016-2017-ben.

A megbeszélés zárásaként Mihócza altábornagy elbúcsúzott a távozó attasétól és hivatalba lépése alkalmából köszöntötte Manfred Hanzl dandártábornokot. Az MHP törzsfőnöke kiemelte: bízik abban, hogy Hanzl dandártábornok hozzájárulásával a két ország közötti sikeres katonai kapcsolatok a jövőben még tovább erősödhetnek majd.