Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb oktatási intézményeket fertőtlenítettek

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. október 27. 21:16

Országszerte több iskolát fertőtlenítettek a Magyar Honvédség alakulatainak katonái október 27-én, kedden is.

Háromezer-egyszáz négyzetméternyi felületet fertőtlenítettek

Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár (MH 2. KRDD) katonái Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megyében végzik az oktatási intézmények fertőtlenítését. A kilenc katonából álló raj október 27-én, kedden az egri Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Kollégiumban mintegy 3100 négyzetméter felületet fertőtlenített.

Szöveg és fotó: MH 2. KRDD

* * *

Szegeden fertőtlenítettek a szentesi műszakiak

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái október 27-én, kedden Szegeden, egy újabb oktatási intézményben folytatták a fertőtlenítési feladatokat. A szentesi alakulat katonái háromezer négyzetméternyi felületet mentesítettek a biztonsági előírások maradéktalan betartásával. A feladat befejeztével az épületet úgy adták vissza az intézmény vezetőjének, hogy abban a jövő héten biztonságban kezdődhessen meg újból a tanítás.

Szöveg és fotó: Király Róbert Sándor hadnagy

* * *

Soproni tanintézményt mentesítettek a pápai katonák

Az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái október 27-én, kedden Győr-Moson-Sopron megyében fertőtlenítettek egy köznevelési intézményt. A soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégiumban közel 4000 négyzetméteres területet – többek között a tornatermet, tantermeket, tanári szobákat és közösségi tereket – fertőtlenítettek.

Az alapos munkának köszönhetően a diákok az őszi szünetet követően biztonságos környezetben folytathatják a tanévet. A tanintézmény vezetője, Tölli Balázs köszönetet mondott az MH Pápa Bázisrepülőtér fertőtlenítő rajainak az elvégzett munkájukért.

Szöveg: Varju Kitti
Fotó: Csiginé Cser Georgina önkéntes műveleti tartalékos főtörzsőrmester

* * *

Hajdúszoboszlón is fertőtlenítettek a Bocskai István Lövészdandár katonái 

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái október 27-én kedden, a hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnázium folytatták a fertőtlenítési feladatokat.

Az őszi szünetben azokat az - általában nagyobb légköbméterű - oktatási intézményeket fertőtlenítik, amelyekben előfordult igazolt koronavírusos megbetegedés. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái a korábban elrendelt fertőtlenítések során tavasszal három megyében, több mint kétszáz intézmény fertőtlenítésében vettek részt, így ezt a mostani feladatot már a megszerzett tapasztalatokat felhasználva tudták megkezdeni.

A Hajdú-Bihar megyei gimnáziumba kiérkező, tizenhat főből álló csoport a MOL Hygi Flow fertőtlenítőszert használva közel ötezer négyzetméter fertőtlenítését végezte el.

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy
Fotó: MH 5. Bocskai István Lövészdandár

Kapcsolódó cikkek