Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra megrendezik a Nemzeti Katonai Zarándoklatot Gödöllőn

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. augusztus 9. 15:37

Tizenegy kilométeres gyalogmenettel, ünnepi szentmisével és különféle színes gyermekprogramokkal várják a katonákat, a kormánytisztviselőket, a közalkalmazottakat és családjaikat, valamint a nyugállományú katonákat és családtagjaikat a 26. Nemzeti Katonai Zarándoklatra és Családi napra szeptember 10-én, szombaton, a Gödöllő-Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilikához.

A HM Katolikus Tábori Püspökség, két év kihagyás után, szeptember 10-én újra megrendezi a Nemzeti Katonai Zarándoklatot, valamint a hozzátartozó családi napot - ezúttal Gödöllőn.

A program a 6 órai gyülekezőt követően a 6:30-kor induló, tizenegy kilométeres gyalogmenettel kezdőik, ami érinti a gödöllői Grassalkovich kastélyt is. A kevésbé vállalkozó szelleműeket 8 órától várják a máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika előtt, ahol kicsik és nagyok egyaránt találnak kedvükre való programot.

10:30-tól katonai tiszteletadással ünnepi szentmisét tart Berta Tibor dandártábonok, tábori püspök, katonai ordinárius, a Nagyboldogasszony Bazilika szabadtéri oltáránál. Ezt követően dr. Alácsi Ervin János alezredes, általános helynök ismerteti a bazilika történetét, majd pedig ebéd után az érdeklődők megtekinthetik a Langaléta Garabonciások előadását.

A 26. Nemzeti Katonai Zarándoklatra és 14. Családi napra szeptember 5-ig lehet jelentkezni a cikkünk alatt is elérhető, kitöltött jelentkezési lappal. További részletek a Katolikus Tábori Püspökség honlapján.