Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Záróvizsgán adtak számot tudásukról

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Rácz Tünde |  2021. június 16. 19:20

Kétnapos záróvizsgán adnak számot tudásukról azok a főtisztek, akik részt vettek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak elnevezésű tanfolyamán. A magyarországi képzés történetében első női katonaként, Szabóné Szabó Andrea alezredes is teljesítette a tíz hónapos kurzust.

Felsővezető_tanfolyam_Rácz_Tünde (2)

A június 16-17. között megrendezett számonkérés első napján, dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese köszöntötte a felsorakozott tizenhárom – tizenkét magyar és egy kínai - vizsgázót. Kiemelte: „a megszerzett ismeretek mellett nagyon fontos az, hogy olyan közösség formálódjon, akik számíthatnak egymásra a későbbiekben is. Legyen egy olyan kapcsolati tőkéjük, ami lehetővé teszi az önök számára, hogy még hatékonyabban végezzék a munkájukat a szervezet érdekében.”

Felsővezető_tanfolyam_Rácz_Tünde (3)

A hallgatók ezt követően prezentálták az önálló tudományos kutatómunkájuk eredményeként megszületett szakdolgozataikat, amelyeket a vizsgabizottság - prof. dr. Padányi József vezérőrnagy, dr. Böröndi Gábor altábornagy, prof. dr. Krajnc Zoltán ezredes, valamint Kovács Ferenc ezredes – értékelt.