Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Honvédüdülőben is elindult a főszezon

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerző felvételei |  2021. június 12. 21:23

A Magyar Honvédség rekreációs szervezetei május végén nyitották meg kapuikat az igényjogosult katonák, honvédelmi alkalmazottak és nyugállományúak, valamint hozzátartozóik számára. A balatonakarattyai MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ június 12-i, szombati szezonnyitó ünnepségén Benkő Tibor honvédelmi miniszter köszöntötte az idei év első üdülőit.

_SNJ5946

A nyári főszezont köszöntő családi napon – amelyen mások mellett jelen volt Kurtán Krisztina, gazdálkodási ügyekért felelős államtitkári főtanácsos is - a gyermekeké volt a főszerep, így a programok többsége is az ő kedvükben járt a színpadon és a különböző játékos foglalkozásokon egyaránt. Az elmúlt hónapok után, amelyre a koronavírus-járvány alaposan rányomta a bélyegét, valóságos felüdülés volt – az enyhülő járványügyi intézkedéseknek köszönhetően – immár maszk nélkül bejárni a Balaton parti honvédüdülő területét.

Benkő Tibor köszönetet mondott minden jelenlévő katonának és honvédelmi alkalmazottnak azért a helytállásért, amivel a Magyar Honvédség segíti a járvány elleni küzdelmet. „Elismeréssel és köszönettel tartozunk mindenkinek, aki ebben részt vett és elismeréssel és köszönettel tartozunk azoknak a családtagoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy katonáink ilyen odaadóan végezhették munkájukat” – mondta. Hozzátette: a munka mellett viszont rendkívül fontos, hogy időnként legyen lehetőség a pihenésre és kikapcsolódásra, amelyre kiváló lehetőséget biztosít a balatonakarattyai üdülő.

_SNJ5870

Beszédében Benkő Tibor külön köszönetet mondott a rekreációs központ munkatársainak is, kiemelve az utóbbi évek fejlesztéseit. A honvédelmi miniszter kitért arra is, hogy az MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ a jövőben bevételeinek összegével szabadon gazdálkodhat, a befolyó összegeket visszaforgathatják a magas minőség további biztosítása, fenntartása érdekében. A tárcavezető szólt arról is, hogy az elmúlt időszak is bebizonyította, a Magyar Honvédség egy biztos foglalkoztató, hiszen míg számtalan civil vállalkozás kénytelen volt elengedni dolgozói kezét, addig a honvédség nem csak megtartotta minden emberét, de még új munkahelyeket is tudott teremteni.

„Vártuk és várjuk a jelentkezőket, mert egy olyan erős, ütőképes Magyar Honvédséget szeretnénk felépíteni, ahol kiváló felkészültségű, a hazájuk iránt elkötelezett, lojális katonák szolgálnak” – mondta, hozzátéve, hogy jól látható az a törekvés, ami olyan életpályát kíván biztosítani a katonák számára, amelynek köszönhetően hosszú éveken keresztül törődés mellett végezhetik a munkájukat. Külön feladatként említette a nyugállományúakról való gondoskodást és odafigyelést.

Beszéde végén Benkő Tibor figyelmeztetett arra, hogy bár a koronavírus harmadik hulláma véget ért, nem tudhatjuk mit tartogat a jövő. Éppen ezért mindenkit arra kért, szeretteiket, ismerőseiket bíztassák, ösztönözzék a védőoltás felvételére, hiszen ez az egyetlen valós védekezés a vírussal szemben.

_SNJ5862

Piros Ottó ezredes, az MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ parancsnoka kérdésünkre válaszolva elmondta: a szezonnyitó ünnepség azért is különleges esemény idén, mert bár minden évben rendeznek hasonlót, most mégiscsak a vírusos pandémiás helyzet miatt hosszú-hosszú ideig nem tudtak nyitva tartani.

„Szerencsére a helyzet úgy alakult, hogy május 28-án meg tudtuk kezdeni az üdülő nyitását. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy egy szezonnyitóval indítsuk ezt az egész történetet, hisz látható, hogy nagyon szép számban megjelentek érdeklődők, gyerekek, felnőttek, nyugdíjas kollegák” – mondta, hozzátéve: jelenleg is várólistás az itt üdülni vágyók száma, így minden jel szerint közel száz százalékos vagy teljes feltöltöttség mellett üzemel az üdülő a nyár folyamán.